Blåmuggost

Say cheese!

Møt storfamilien som lager verdens beste ost!

BLÅMUGGOST: Sammen driver denne gjengen suksessbedriften Tingvollost: 
Fra venstre Egil Smith-Meyer (samboer med Kristin, ansvar for kundepleie, salg og markedsføring), Julie (5), Kristin (tallknuser med ansvar for økonomi og markedsføring), Solvor (mor og bestemor, ystesjef og produksjonsansvarlig), Gunnar (far og bestefar og strateg og melkebonde) og Markus (8).  Foto: Tommy Rustad
BLÅMUGGOST: Sammen driver denne gjengen suksessbedriften Tingvollost: Fra venstre Egil Smith-Meyer (samboer med Kristin, ansvar for kundepleie, salg og markedsføring), Julie (5), Kristin (tallknuser med ansvar for økonomi og markedsføring), Solvor (mor og bestemor, ystesjef og produksjonsansvarlig), Gunnar (far og bestefar og strateg og melkebonde) og Markus (8). Foto: Tommy Rustad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen av oss kunne noe som helst om ost, sier Kristin Waagen (38). 

– Jeg likte jo ikke en gang blåmuggost, opplyser moren hennes, Solvor Waagen (60). 

Det er en klar, tidlig formiddag. Mellom kneisende furuskog, fjell og langstrakte enger har vi kjørt hit, til den lille grenda Torjulvågen i Tingvoll kommune på Nordmøre. Badet i solskinn, som et lite smykke midt i postkortland-skapet, med nydelig utsikt til fjord og fjell, ligger Saghaug gård. Fire generasjoner bor sammen på gården, som har historie helt tilbake til 1300-tallet. 

LES OGSÅ: Flytte på gård: -Jeg har tatt noen djerve valg

Inne i gårdsbutikken gir en stor glassvegg fritt innsyn til ysteriet, der det allerede har vært hektisk aktivitet i flere timer. Her lages den. Kraftkar. Blåmuggosten som ikke bare har tatt kongeriket Norge, men osteelskere fra hele verden med storm. 

La oss servere et tilbakeblikk: I 2002 bosetter odelsjenta Kristin og samboer Egil Smith-Meyer seg på familiegården i Torjulvågen. Året etter fyller Kristins far, Gunnar, 50 år. Kristin kan velge om hun vil ta over gården nå, eller vente til han blir 62.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer