Foto: Siren Lauvdal
(Til 8 personer)
8 ferske sitrongresstilker (får du ikke tak i det, bruker du vanlige spyd av tre som du bløtlegger 30 min. før grilling)
4 ss olivenolje
4 ss kapers
zest (revet skall) og saft fra 4 lime
nykvernet pepper
800 g fersk tunfisk
24 rå scampi
Bland olje, kapers, limezest og -juice og pepper i en liten bolle. Del tunfisken opp i litt tykke munnfull-terninger og mariner dem sammen med scampiene i kjøleskapet i 20 minutter. Sett fisk og reker på sitrongress og legg på grillen. Både tunfisk og scampi skal ha kort tid på grillen. Scampiene blir seige hvis de blir overstekt og tunfisken blir best med en rå kjerne. Grillen skal være skikkelig varm, slik at sjømaten kun trenger ca. 1 min på hver side. Dette smaker godt sammen med papaya og koriandersalsa. Denne kan du gjerne lage god tid i forveien.
Salsa
1 rødløk
2 papaya
1 rød chili
4 ss hakket persille
6 ss hakket koriander
8 ss appelsinjuice
salt og nykvernet pepper
Finhakk løken, skrell papayaene, ta ut steinene med en teskje og finhakk kjøttet. Snitt chilien og ta ut frøene. Finhakk. Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
