Kultur

Scorseses dreamteam

For en gjeng: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg og Martin Sheen.

Scorseses dreamteam
Publisert
Sist oppdatertThe Departed

 • Regi: Martin Scorsese

 • Med: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Martin Sheen, Mark Wahlberg, Ray Winstone, Alec Baldwin m.fl.

 • Sjanger: Thriller

  Karakter: kkkkkk

 • To menn infiltrerer hvert sitt lag: politimannen Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) blir muldvarp hos mafiabossen Frank Costello (Jack Nicholson), mens Costellos protegé Colin Sullivan (Matt Damon) gjør karriere som politietterforsker med godt skjulte motiver. Sullivan og Costigan spiller begge et skyhøyt spill, med fatale konsekvenser dersom de avsløres.

  Når Martin Scorsese er tilbake med en ny mafiafilm, er det all mulig grunn til å skru forventningene til maks. Scorsese har laget Mean Streets, Mafiabrødre og Casino, og er nok den regissøren som best har framstilt mafiaen i New Yorks ravnsvarte underverden. Hos Scorsese er det ingen bønn, heller ikke denne gang.

  Det er en brutal verden som skildres med brutale virkemidler. Kuleregnet hagler, og det er sjelden man ser så mange mennesker skytes i hodet på kloss hold.

  The Departed foregår i et landskap Scorsese kjenner som sin egen bukselomme, og det synes. Filmen er full av detaljer som pirrer og setter nervene i høyspenn samtidig som øyet mettes av en rekke lekre scener.

  Mark Wahlberg, for anledningen med tidenes mest ukledelige sveis, har fått tildelt den ene herlige replikken etter den andre - han er glimrende som storkjeftet purk med hånden på damerumpene, og hjertet trygt plassert i delstatspolitiet. Martin Sheen har varme og trygg farsutstråling som avdelingens sjef, og forholdet mellom ham og Leonardo DiCaprios Costigan speiles fint i far/sønn-forholdet dem imellom.

  Filmen er en intrikat, tradisjonstro og uhyre spennende politi-og-skurk-film. De to muldvarpenes livsfarlige virke skyver deg ytterst på setet, hele tiden håper man at det skal gå bra, mens kloa i magen indikerer det motsatte utfallet.

  Leonardo DiCaprio er regelrett fantastisk i rollen som mafia-infiltratør. Han er tøff og sårbar på samme tid, det er som om noe spiser ham opp innenfra, og han vet det. Desperasjon, innbitthet og raseri stråler ut av ham i det som vel må være DiCaprios beste rolle.

  Et glitrende skuespillerteam og en legendarisk regissør - resultatet er blodig bra.

  Mark Wahlberg gjør en god rolleprestasjon. Sveisen er det verre med.
  Mark Wahlberg gjør en god rolleprestasjon. Sveisen er det verre med. Vis mer
  Scorseses dreamteam
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer