Kultur

Se verden på kino

Festivalen Film fra sør åpner i dag.

Se verden på kino
Publisert
Sist oppdatert
I dag åpner den 16. internasjonale Film fra sør-festivalen. Festivalen gir hovedstadens kinopublikum en enestående mulighet til å se film fra Asia, Midtøsten, Afrika og Latin-Amerika. Programmet er det bredeste i festivalens historie, og i år er hovedfokuset Iran.

Gjennom en storstilt kunstmønstring med filmvisninger, diktugivelse, fotoutstilling og workshop vil Film fra sør presentere den iranske kunstneren Abbas Kiarostami. Kiarostami har regissert en rekke filmer, og vant Gullpalmen i Cannes for filmen Smaken av Kirsebær i 1997. Regissøren er internationalt anerkjent som en kompromissløs og stilsikker kunstner, og vil delta i flere samtaler i løpet av festivalen.

Flere av filmene som vises fra Film fra sør er fra den asiatiske underholdningsindustrien.

- Asiatisk film har dominert som trendsetter for stil og teknisk standard for verdensfilmen gjennom en årrekke. Vi presenterer en flora av filmer fra det asiatiske kontinent som berører både sjangerfilm og sartere fortellinger med menneskelige problemstillinger. Etter årets filmfestival i Cannes er det også åpenlyst at Latin-Amerika er det nye kontinentet man ser til for å følge med på hva som skjer, sier programsjef Julie Ova.

Film fra sør varer fra 5. til 15. oktober, og festivalfilmene vises på kinoene Vika og Klingenberg, samt Filmens Hus. Til sammen blir 140 filmer vist i løpet av festivalen, som åpnes i dag av Nobel Fredsprisvinner Dr. Shirin Ebadi og kulturminister Trond Giske.

Regissør Abbas Kiarostami presenteres på Film fra sør.
Regissør Abbas Kiarostami presenteres på Film fra sør. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer