Fiskekaker

Seikaker med havrerisotto

(4 porsjoner)

 Sei er godt egnet til farse og gir gode fiskekaker. Det er enkelt å lage kakene selv med en kjøkkenmaskin. Risottoen er laget av mathavre, som bare trenger 15 minutter koketid. Du kan bruke bulgur eller byggris på samme måte som havren.

700 g seifilet, uten skinn og ben
2 ts salt
1 ss potetmel
1 ss hakket timian
1-1 ½ dl melk
1 ss smør + 1 ss olje til steking

Havrerisotto:

2 dl mathavre
5 dl vann
½ ts salt
1 ss smør
2 ss revet parmesan
2 gulrøtter, i små terninger
1 persillerot, i små terninger
1 tykk skive, ca. 100 g, sellerirot, i små terninger
4-6 minitomater, delt i to
1 ss hakket persille

1. Mal seifileten seig med salt, gjerne i food prosessor. Rør inn potetmel, timian og melk til en fast farse. Form store kaker, som stekes gylne og gjennomstekte i smør og olje, ca. 3 minutter på hver side.

2. Kok mathavren i vann med salt i ca. 15 minutter og hel av overflødig vann. Rør inn smør og parmesan.

3. Kok grønnsakene knapt møre i lett saltet vann, sil kokevannet fra og bland grønnsakene i risottoen sammen med halve tomater og persille.

4. Server de nystekte seikakene med den friske risottoen.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: