Sosiale medier:

Seks tips for å unngå å tabbe deg ut på sosiale medier

Vi snakker mye om å lære barna nettvett - men hvordan står det til hos de voksne?

KJØREREGLER I SOSIALE MEDIER FOR VOKSNE: Det snakkes mye om nettvett blant barn, men hvordan er ståa egentlig blant oss voksne? FOTO: NTB Scanpix
KJØREREGLER I SOSIALE MEDIER FOR VOKSNE: Det snakkes mye om nettvett blant barn, men hvordan er ståa egentlig blant oss voksne? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste årene har det vært skrevet mye om viktigheten av å lære barn nettvett og hvordan de skal oppføre seg i sosiale medier.

Men i lys av de siste ukers debatt, som endte med at en justisminister på grunn av et Facebook-innlegg og all debatten det har generert i sosiale medier, er det kanskje på tide å stille spørsmålet; hvilke kjøreregler bør voksne mennesker følge i sosiale medier?

Heidi Sperre, digital sosiolog og eier/daglig leder av kommunikasjonsbyrået FLY i Bergen, tror folk flest tenker seg om når de kommuniserer, uavhengig av kanal.

– Men jeg tror også at kunnskapen og erfaringene med kommunikasjon i sosiale medier kunne ha vært bedre for enkelte. Noen glemmer at det er mange som leser det de skriver, at det er enkelt å dele, at det kan spres fort og ikke minst at det stort sett blir liggende for alltid.

Enkelte kjøreregler, som at vi skal være forsiktig med hva vi deler av privat informasjon, tror hun de fleste nå har godt innarbeidet. Men at vi fortsatt har et stort forbedringspotensial når det kommer til kildekritikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer