Risikoatferd i naturen

– Selfie-dødsfallene har blitt et stort helseproblem

Å balansere ytterst på Trolltunga eller å posere på kanten av Grand Canyon. Hvorfor tar vi så store sjanser i møte med naturen?

FULL FART FOROVER: Trolltunga har skutt fart som turistdestinasjon etter at sosiale medier kom. FOTO: NTB Scanpix.
FULL FART FOROVER: Trolltunga har skutt fart som turistdestinasjon etter at sosiale medier kom. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Grand Canyon 1989. 21 år gamle Yuri besøker den verdenskjente nasjonalparken da hun bestemmer seg for å forsere sikkerhetsmuren. Foran henne stuper den enorme kløften rett ned, halvannen kilometer på det dypeste, og river landskapet i det nordlige Arizona i to. Grand Canyon er en av USAs mest spektakulære naturopplevelser, og den enorme revnen har blitt til gjennom Coloradoelvens erosjon gjennom 2 milliarder år. Kløften i de porøse bergartene strekker seg hele 44 mil gjennom landskapet og har så digre dimensjoner at den brede Coloradoelven kun ses som en tynn streng langt der nede.

Oppe på kanten, kun et par meter innenfor de loddrette veggene, går turstier hvor millioner av turister som hvert år er innom kan spasere – og ikke minst ta bilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer