Pepperkaker

Selger boks med pepperkaker for tusen kroner

Denne uken kom den nedslående nyheten om at manges pepperkakefavoritt forsvinner fra butikkhyllene.

PEPPERKAKER: Blir det kanskje hjemmebakte fra nå av? Mange mister nemlig pepperkakefavoritten sin i november 2022. FOTO: NTB
PEPPERKAKER: Blir det kanskje hjemmebakte fra nå av? Mange mister nemlig pepperkakefavoritten sin i november 2022. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av november 2022 kom den mildt sagt nedslående nyheten at Sætres legendariske pepperkakefigurer i rød boks er ute av produksjon. Pepperkakene, formet som griser, menn, koner og hjerter, lyder navnet «Sætres figurbakte pepperkaker – bakt med ekte smør». Og det med smøret er vi nødt vi komme tilbake til.

Mange er vi som har tatt med oss den røde boksen til alskens juleavslutninger på skole, barnehage og jobb, og variasjonen av former og figurer, i kombinasjon med brynt sprøhet, har gjort kakene til en slager. Ja, den røde boksen har på mange måter fulgt livsløp, fra vugge til godt voksen, slik delfiakaken tidligere la sin klamme hånd over flerfoldige generasjoner.

Men nå er det altså juleeventyret slutt, og smørbakte pepperkakemenn og – koner har avgått ved døden. Det samme gjelder den forfinede søsteren, den runde i metallboks, som på etiketten går under navnet «Sætres beste pepperkaker».

Men hvorfor slutte når leken er kjempegod? Vi spør kommunikasjonsdirektør i Orkla, Elisabeth Aandstad Ekheim, om hvorfor de har gitt oss dette julesjokket?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer