Døde i mors liv

– Selv om barnet er dødt, er man like stolt

Kine og Steffen mistet datteren sin i mors liv mindre enn tre uker før terminen. En eske på nattbordet skulle bety alt for dem i tiden som fulgte.

DØDFØDSEL: Kine Olsen og Steffen Ensrud med datteren Thelma Louise som døde i mors liv i uke 38. Storesøster fikk hilse på Thelma på sykehuset. FOTO: Trine-Lise Henriksen
DØDFØDSEL: Kine Olsen og Steffen Ensrud med datteren Thelma Louise som døde i mors liv i uke 38. Storesøster fikk hilse på Thelma på sykehuset. FOTO: Trine-Lise Henriksen Vis mer
Publisert

Desember 2019. Kine og Steffen var på julebord da Kine merket at noe ikke stemte. Plutselig hadde hun sterke kynnere, og barnet i magen var litt stille. Thelma Louise, som hadde fått navn allerede, uten at verken Kine eller Steffen visste at det fantes en film som het noe lignende. Det var bare så fint, det navnet. Dersom datteren fortsatt passet til det når hun kom ut, var det hun skulle hete. Terminen var om tre uker. Alt var fint på siste ultralyd. Thelma lignet på Steffen, kunne de se.

Kine har en datter fra før. Det hun kjente på julebordet var ikke som forrige gang hun var gravid. Dagen etter holdt venninnene babyshower. En glad gjeng og høygravide Kine som ble overøst med gaver. Men så, dagen etter var kynnerne tilbake.

– Legen ville ikke si noe, men vi så jo på ultralyden at hun lå veldig rolig, sier Kine Olsen (29).

Rørte seg lite

Hun og Steffen sitter i den lyse, trivelige stua hjemme på Skiptvet. De to barndomsvennene ble et par for drøyt to år siden, og er en liten familie, sammen med Kines tre år gamle datter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.