Send stueplantene på sommerferie!

Vil du ha stueplanter med ekstra energi og klare, sterke farger? Gi dem sommerferie på terrassen, foreslår planteekspert Anders Røyneberg. Men pass på - også planter kan bli solbrente.

SETT POTTEPLANTENE UT: Også stueplantene dine har godt av å komme seg ut i det fri om sommeren. Men noen viktige ting må du passe på før du sender dem på sommerferie. Foto: Cappelen Damm
SETT POTTEPLANTENE UT: Også stueplantene dine har godt av å komme seg ut i det fri om sommeren. Men noen viktige ting må du passe på før du sender dem på sommerferie. Foto: Cappelen Damm Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er ikke bare vi mennesker som har godt av å komme oss ut i det fri: Også stueplantene dine fortjener en sommerferie utendørs.

Etter en lang og mørk vinter inne i vinduskarmen, er det nå på tide å sende plantene dine ut, forteller planteekspert Anders Røyneberg.

Han er mannen bak den populære instagramprofilen @arcticgardener, og har tidligere utgitt bøkene «Plantebonanza» og «Plantelykke». Nå er han ute med ny bok, og denne gang har både han og plantene flyttet ut: I boka «Livsnyterhagen» retter han blikket mot hage, balkong og uterom.

Sukkulenter og kaktus

- Mange av stueplantene som vanligvis bor inne, vil stortrives og få sterke, klare farger om de får et par måneders sommerferie på terrassen, sier Røyneberg.

Riktignok gjelder sommerferien ikke for alle. Mens sukkulenter og kaktuser blir ekstra lykkelige av en tur ut, er tropiske planter som monstera og gullranke litt mer skeptiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer