True crime:

Seriemorderen angret aldri på de groteske drapene

«Night Stalker» terroriserte USAs vestkyst på 80-tallet.

ENDELIG TATT: Her er Richard Ramirez avbildet under rettssaken mot seg i 1989. Denne måneder slipper Netflix dokumentar om seriemorderen. FOTO: NTB
ENDELIG TATT: Her er Richard Ramirez avbildet under rettssaken mot seg i 1989. Denne måneder slipper Netflix dokumentar om seriemorderen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Richard Ramirez ble født i El Paso, Texas i februar 1960 som den den yngste av Mercedes og Julian Ramirez' fem barn.

Oppveksten var preget av vold.

Faren Julian, en tidligere politimann, hadde nemlig hyppige sinneutbrudd og ofte gikk det utover den mest sårbare i søskenflokken; yngstemann.

Etter hvert begynte Richard å tilbringe nettene på en lokal kirkegård for å komme seg unna slagene og sparkene som ventet hjemme.

NB: Artikkelen inneholder sterke beskrivelser om vold og overgrep.

Richard var bare 10 år da ble introdusert for marijuana. Oftest røyket han i selskap av sin eldre fetter, krigsveteranen Miguel «Mike» Ramirez.

Mike skrøt stadig av de grusomme forbrytelsene han hadde begått under Vietnamkrigen. Han hadde flere polaroidbilder han viste frem til sin unge nevø – deriblant av vietnamesiske kvinner han hadde voldtatt. På noen av bildene skal han ha posert med det avkuttede hodet til et av overgrepsofrene sine ...

Som 13-åring ble Richard vitne til at Mike skjøt og drepte kona Jessie under en krangel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer