Ingredienser

Sesamkylling i nudelrede

Annerledes kylling med spennende ingredienser.

Sesamkylling i nudelrede
Publisert
Sist oppdatert




(Til 4 personer)

4 kyllingbryst
1/4 l hønsebuljong (terning)
200 g nudler, gjerne
bokhvete-soba
1 agurk
3 vårløk
2 ss sesamfrø

Til servering:
frisk koriander
2 ss cashewnøtter

Damp kyllingbrystene i hønsebuljongen under lokk i 12-15 minutter. Behold lokket på og la dem avkjøle i gryten. Kok nudlene etter anvisning på pakken i rikelig saltet vann. Hell over i et dørslag og skyll godt i kaldt vann.

Plukk kyllingbrystene i lange biter der kjøttet naturlig deler seg. Bruk to gafler eller fingrene.

Del agurken på langs og grav ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i ca 4 cm lange
tynne strimler. Rens vårløkene og skjær dem på skrå i tynne ringer.

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de får farge. Rist cashewnøttene på samme måte.

Anrett de kalde nudlene som et rede i bunnen. Bland kylling, agurk, vårløk og sesam og bland det med dressingen. Legg en håndfull av salaten i hvert rede og avslutt med frisk
koriander og cashewnøtter.

Dressing:
2 ss soya
1 ss sukker
2 stjerneanis
2 ss riseddik
2 ss sesamolje
1 knivsodd chiliflak/
malt chili

Varm soya, sukker og stjerneanis så anisen avgir aroma. La det avkjøle og rist det sammen med eddik, olje og chili. Smak til etter å ha testet dressingen på litt kylling eller nudler.

Tips! Sobanudler er en japansk spesialitet og kan kjøpes i asiatiske supermarkeder. Eggnudler eller risvermicelli (fås i supermarkeder) kan også brukes.
Kyllingbrystet kan erstattes av en rest av stek eller en annen kjøttrest fra dagen før. Har du problemer med å få tak i stjerneanis? Prøv et apotek, eller kutt det ut.

Sesamkylling i nudelrede
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer