(Til 4 personer)
4 kyllingbryst
1/4 l hønsebuljong (terning)
200 g nudler, gjerne
bokhvete-soba
1 agurk
3 vårløk
2 ss sesamfrø
Til servering:
frisk koriander
2 ss cashewnøtter
Damp kyllingbrystene i hønsebuljongen under lokk i 12-15 minutter. Behold lokket på og la dem avkjøle i gryten. Kok nudlene etter anvisning på pakken i rikelig saltet vann. Hell over i et dørslag og skyll godt i kaldt vann.
Plukk kyllingbrystene i lange biter der kjøttet naturlig deler seg. Bruk to gafler eller fingrene.
Del agurken på langs og grav ut kjernene med en teskje. Skjær agurken i ca 4 cm lange
tynne strimler. Rens vårløkene og skjær dem på skrå i tynne ringer.
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne til de får farge. Rist cashewnøttene på samme måte.
Anrett de kalde nudlene som et rede i bunnen. Bland kylling, agurk, vårløk og sesam og bland det med dressingen. Legg en håndfull av salaten i hvert rede og avslutt med frisk
koriander og cashewnøtter.
Dressing:
2 ss soya
1 ss sukker
2 stjerneanis
2 ss riseddik
2 ss sesamolje
1 knivsodd chiliflak/
malt chili
Varm soya, sukker og stjerneanis så anisen avgir aroma. La det avkjøle og rist det sammen med eddik, olje og chili. Smak til etter å ha testet dressingen på litt kylling eller nudler.
Tips! Sobanudler er en japansk spesialitet og kan kjøpes i asiatiske supermarkeder. Eggnudler eller risvermicelli (fås i supermarkeder) kan også brukes.
Kyllingbrystet kan erstattes av en rest av stek eller en annen kjøttrest fra dagen før. Har du problemer med å få tak i stjerneanis? Prøv et apotek, eller kutt det ut.
