Shabana Rehman

Shabana Rehman er død - kjæresten med rørende hyllest

- Jeg er i stor sorg, men kjenner samtidig på enorm takknemlighet for hvert sekund jeg har hatt sammen med min tvillingsjel og store kjærlighet, sier samboeren Petter Simonsen.

SHABANA REHMAN: Den norsk-pakistanske komikeren og samfunnsdebattanten Shabana Rehman ble 46 år. Dette bildet er fra 2018. Tore Meek / NTB
SHABANA REHMAN: Den norsk-pakistanske komikeren og samfunnsdebattanten Shabana Rehman ble 46 år. Dette bildet er fra 2018. Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norsk-pakistanske komikeren og samfunnsdebattanten Shabana Rehman er død, som følge av kreftdiagnosen hun fikk påvist i januar.

Hun ble 46 år. Diagnosen hun fikk påvist for snart ett år siden var kreft i bukspyttkjertelen med spredning.

Det er broren Shakeel Rehman som bekrefter den triste nyheten i et innlegg på Facebook.

«Det er med bunnløs sorg jeg må meddele at vår høytelskede uerstattelige søster, datter, tante, venn, midtpunkt, humørspreder og stolthet gikk fredfullt bort i dag tidlig».

SNAKKET FRA LEVRA: Komiker Shabana Rehman var aldri redd for å si hva hun hadde på hjertet. Her fra premieren på forestillingen "Shabana går på ski over Grønland" i 2002. FOTO: Tor Richardsen / NTB
SNAKKET FRA LEVRA: Komiker Shabana Rehman var aldri redd for å si hva hun hadde på hjertet. Her fra premieren på forestillingen "Shabana går på ski over Grønland" i 2002. FOTO: Tor Richardsen / NTB Vis mer

46-åringen sovnet inn torsdag 29. desember, etter å ha vært innlagt på sykehuset i åtte dager.

«Hun har kjempet hardt og aldri gitt opp håpet. Hun ville leve videre for familien, kjærligheten og for det landet som hun elsket så enormt høyt. Men i det siste har ikke kroppen klart mere. Sykdommen avmagret henne. Alltid vært så glad i deg og stolt av deg. Dypt savnet for alltid», skriver broren Shakeel Rehman i innlegget, der han har delt flere bilder av sin høyt elskede søster.

Venner og familie samlet inn penger til behandling i Tyskland

11. desemer, bare 18 dager før sin død, postet Shabana et sterkt innlegg på sin egen Instagram-profil der hun fortalte at hun samlet styrke og krefter med tanke på fremtiden.

«Jeg er her fortsatt. Det er ikke bare på grunn av turene til Tyskland. Hva er det da? Svarene kommer. Akkurat nå samler jeg alle krefter for å en dag, veldig snart, å fortelle dere hva jeg ser og lærer og som fortsatt holder pust i meg. Det er så fint det jeg ser. Og jeg håper veldig snart å formidle alt dette. Den innsikten et menneske ser på en slik reise, tilhører oss alle. Det er min overbevisning».

Tre måneder etter at hun fikk kreftdiagnosen i januar 2022, fikk hun ifølge Dagsavisen den tunge beskjeden om at det norske helsevesenet bare kunne gi henne smertelindrende behandling.

Venner, familie, kjente og ukjente gikk sammen for å samle inn penger for at hun skulle få immunterapi-behandling i Tyskland.

Under et arrangement i Jakobskirken i oktober 2022 ble Rehman intervjuet av forfatter og journalist Alf van der Hagen. Da fortalte hun at hun var optimistisk med tanke på fremtiden - til tross for at immunterapi-behandling i Tyskland var relativt fersk.

– (...) Skal jeg løpe glad nedover gata og si at jeg er frisk? Det vet jeg ikke helt. Men kampen er ikke over. Jeg har smerteanfall ennå, fortalte hun den gang, ifølge Dagavisen.

Og nå, to måneder senere, har kvinnen som har markert seg som en sterk stemme i det norske samfunnet, sovnet inn. Hun etterlater seg samboeren Petter Simonsen.

Han har delt minneord via Facebook:

«Min høyt elskede Shabana reiste i dag tidlig over til den andre siden fredfullt omgitt av sine aller nærmeste. Jeg er i stor sorg, men kjenner samtidig på enorm takknemlighet for hvert sekund jeg har hatt sammen med min tvillingsjel og store kjærlighet. "Through the worst Pain grows the brightest love". I tiden fremover ønsker jeg å sørge i stillhet og vil ikke utover denne posten gi verken kommentarer eller intervjuer. Jeg ønsker dere alle sammen alt godt. take care. P.

Shabana Rehman var også daglig leder i stiftelsen Født Fri.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer