Rolf

Si farvel til allergi

Som allergiker kan du bli frisk etter noen måneders spesialbehandling med vitaminer og mineraler.

Publisert
Sist oppdatert

10–15 prosent av befolkningen har slimhinneallergier først og fremst i øyne og nese, men også noe i svelg og øvre luftveier. Det er mest overfølsomhet mot bjørkepollen og gress (timotei), og mange har allergi mot begge. I tillegg har noen kryssallergier mot noen mattyper.

De allergiske reaksjonene skyldes at slimhinnens immunforsvarsceller oppfatter pollenpartiklene som «fiender» og dermed setter i gang en rekke forsvarsmekanismer for å uskadeliggjøre og fjerne disse inntrengerne. Det er først og fremst mastcellenes utslipp av såkalte histaminer som skaper de kraftige allergireaksjonene. Dette er en underlig reaksjon i immunforsvaret og vanskelig å forstå, da disse luftbårne partiklene slett ikke er farlige for slimhinnen og tåles godt av alle andre mennesker.

 

HJELPEMIDLER som piller og spray mot slimhinneallergiene har stort sett bare symptomlindrende virkninger. Noen har en viss antihistamineffekt som skal hemme histaminutslippene, andre virker slimhinneavsvellende, og noen virker lett betennelsesdempende. Men de fleste har bare kortvarig hjelp av disse midlene, fordi de ikke kan gjøre noe med de egentlige årsakene til immunforsvarets overfølsomhet.

 

Ortomolekylær forskning har avslørt at allergipasienter ofte har bl.a. lavt askorbinsyrekonsentrasjon (lavt C-vitaminnivå) i blodet og lavt nivå av kalsium inni cellene. Begge er naturlige og potente antihistaminer. Samtidig viser mineralforskningen at stoffer som kobber, silisium, kalium, mangan, magnesium og selen, samt vitaminer som A og E, og B5 og B6 har ulike og positive virkninger som stimulerer og normaliserer immunforsvaret. Jo friskere immunforsvaret ditt blir, desto sterkere blir slimhinnene også. Det vil gjøre deg naturlig frisk uten symptomdempende medisiner.

 

ER DU MYE PLAGET av slimhinneallergi, bør du allerede nå starte opp følgende forebyggende behandling og gjennomføre denne helt til høsten. Ta terapeutiske doser av C-, A- og E- vitaminer sammen med B5 og B6 og mineralene kalsium, selen og silisium. Dette bør gjøres i samråd med kyndig terapeut eller lege som kan slik behandling, slik at du oppnår ønsket effekt. De fleste tar for lave doser, men man kan også overdosere, dersom man ikke vet hvordan slik behandling skal gjøres.

Behandlingen kan inneholde andre kombinasjoner vitaminer og mineraler ut fra hvilke hovedplager man har. Dette må tilpasses individuelt og krever nøye oppfølging.

 

Kostråd mot allergi

Dersom du har sterke og eventuelt langvarige allergireaksjoner, bør du kombinere behandling med disse kostrådene.

1. Unngå meieri- og hvetemelsprodukter og sukkerholdig mat og drikke under behandlingsperioden.

2. Spis gjerne mer av grønne grønnsaker, sesam- og solsikkefrø, bananer, poteter, agurk, mais, erter, bønner, tørkete frukter, blåbær og kirsebær, gulrot, hvetekim og egg. Det er mat som inneholder mye av de vitaminene og mineralene som normaliserer immunforsvaret.

- dr. Luneng

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer