MAMMA FOR FØRSTE GANG: I vår ble Sigrid mamma for første gang - til lille Jenny! Foto: Erik Faukland
MAMMA FOR FØRSTE GANG: I vår ble Sigrid mamma for første gang - til lille Jenny! Foto: Erik Faukland Vis mer

Kk Portrett

Sigrid Bonde Tusvik: – Jeg vurderer å gå fra Martin tre ganger om dagen

Humordronningen har blitt mamma - og en masekjerring.

Publisert
– Jeg er skuffet over meg selv og hvor uintelligent jeg er blitt. Jeg bryr meg mer om at Jenny raper enn om det er krig i verden, slår Sigrid Bonde Tusvik (33) fast.

Komikeren og skuespilleren, som skal være konferansier under KK-mila neste helg, snakker åpenhjertig ut om det å ha blitt mamma for første gang i ukens utgave av KK.

Og ifølge Sigrid er ikke det noe som først og fremst stimulerer intellektet.

LES OGSÅ: Gir opp rockekarrieren for barna

SKAL DIGGE FORELDRENE: Barn skal digge foreldrene sine litt, synes Sigrid. Derfor må de innvies i de voksnes verden og være en naturlig del av familien, ikke prinsessen i midten som hele familien kretser rundt. Foto: Erik Falkland
SKAL DIGGE FORELDRENE: Barn skal digge foreldrene sine litt, synes Sigrid. Derfor må de innvies i de voksnes verden og være en naturlig del av familien, ikke prinsessen i midten som hele familien kretser rundt. Foto: Erik Falkland Vis mer

- Lovet meg selv å ikke bli en sånn mamma

Sigrid har tatt fram brystpumpen. Morsmelken sildrer ned i en liten plastkopp, mens Martin koker egg til frokost. Jenny er helt stille der hun ligger på saueskinnet sitt. Dunete hår, kvikke blå øyne, babysmil og silkemyk hud. Dette er det nye livet. Men også nattevåk, hyppig amming og uåpnede aviser. Også denne irritasjonen mot mannen da.





– Jeg er blitt en masekjerring. Jeg sier «ikke, ikke og ikke» til Martin hele tiden. «Ikke hold henne slik, ikke vekk henne nå». Jeg lovet meg selv ikke å bli en sånn mamma, men nå er jeg altså der, forklarer hun:

Martin nikker.

– Jeg vurderer å gå fra Martin tre ganger om dagen. Litt skraping fra stolen når Jenny akkurat har sovnet, eller at han tar opp iPaden på feil tidspunkt – det er nok. Da tenker jeg; «Jeg må bare slå opp, det finnes ingen annen utvei»

Sigrid kaster et blikk på mannen, som smiler avvæpnende, han mener det kan skyldes konas temperament. Andre mødre er ikke slik.

LES OGSÅ: Maria Mena: Han forandret hele selvbildet mitt

TILBAKE I JOBB: Allerede noen uker etter fødselen begynte Sigrid Bonde Tusvik så smått å jobbe. Hun og Lisa Tønne lager podcaster sammen der de snakker om det meste og virkelig får tømt seg.  Foto: Erik Faukland
TILBAKE I JOBB: Allerede noen uker etter fødselen begynte Sigrid Bonde Tusvik så smått å jobbe. Hun og Lisa Tønne lager podcaster sammen der de snakker om det meste og virkelig får tømt seg. Foto: Erik Faukland Vis mer
Vis mer

Fødte på TV

Og kanskje er Sigrid Bonde Tusvik noe helt for seg selv. Ikke alle mødre hadde orket å få filmet hele fødselen sin for at den skulle bli vist på tv. I hvert fall ville de ikke ropt til kamerakvinnen at hun skulle filme morkaken også.

Men Sigrid, som tidligere har bydd på sin egen kjærestejakt på tv, ville vise fødselen akkurat slik som den var. Blod, gørr og tårer. Hun kaller det faktisk sitt lille feministiske prosjekt.





Fødselen var over tre timer etter at hun kom inn på sykehuset, og hun fødte, irriterende nok for alle oss epidural-junkier, helt naturlig. Så plutselig lå hun der på brystet hennes. Pittelille Jenny. Martin gråt en skvett, mens Sigrid tenkte «dette er nesten litt for mye av det gode, jeg har tross alt akkurat født».





Hva tror du Jenny vil synes om at du viste fødselen henne på tv?

– Jeg er jo livredd for at hun skal bli narkoman og skylde på at jeg fødte henne på tv. Samtidig tenker jeg at et spedbarn ikke viser personligheten sin på samme måte som en treåring. Å filme en treåring som ligger i gangen og trasser, synes jeg hadde vært noe helt annet. Men jeg tipper Jenny blir en skikkelig alvorsjente for å straffe meg. At hun vil irettesette meg når jeg tuller, og blir opptatt av de viktige tingene i livet, som sin far.

«Sigrid blir mamma» har premiere på TV 2 10. september.

Tekst: Ingvild Kjøde, Styling: Cornelia Brunasso, Sminke: Mari Haugersveen

Les hele intervjuet med Sigrid - og om hvordan hun og Martin deler permisjonen, i ukens KK (utgave 36) som er i salg fredag 6. september!

LES OGSÅ: Fikk følelsen av at AUF var viktigere en meg

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer