Musikk

Sikkert som banken

Vidunderlige Moneybrother sparker høsten i gang.

Sikkert som banken
Publisert
Sist oppdatertMoneybrother:
«Mount Pleasure»

 • Utgitt av Burning Heart/Bonnier Amigo
 • Sjanger: Rock/soul/pop
 • Karakter: kkkkkk
  Moneybrother er svenske Anders Wendins fabelaktige musikkprosjekt, godt hjulpet av en håndfull faste musikere av dyktigste sort. Sammen lager de musikk i grenselandet mellom rock, soul og pop, med hjertet godt utenpå skjorta. Moneybrother treffer blink også med årets utgivelse, «Mount Pleasure».

  Har hørt på Sjefen
  Moneybrother lager rock&soul som er breddfull av referanser, men som likevel høres ut som noe helt for seg selv. Tankene går først og fremst til Bruce Springsteens tidligste utgivelser, men også Elvis Costello og diverse svulstige 80-tallsrockere dukker opp som lydassosiasjoner.

  Sjarmerende
  Moneybrother synger om å gå videre, om ikke å gå videre, om den mulige og umulige kjærligheten, om svirebrødre og lange netter - alt på sitt sedvanlig sjarmerende svenskengelske, hverdagspoetiske språk.

  Klar for nye eventyr
  For oss som felte en tåre til kjærlighetssorgpregede «To Die Alone», er det en stor glede at Moneybrothers skjøre hjerte synes å være på bedringens vei. Åpningslåta «Guess Who's Gonna Get Some Tonight» kan vanskelig tolkes på annet vis enn at den lidende unge mannen nok en gang har fått smaken på piker, vin og sang - og slikt er vi jo for!

  Smittende musikkentuasiasme
  Moneybrother velter seg i referanser og sjangerlek, og blant hans sterkeste kort er utvilsomt den åpenbare entusiasmen og det inspirerte talentet musikeren besitter. Dette er tidløs musikk, preget av stor spilleglede.

  Herlig høst
  Storslagne melodier, smarte tekster og en gjeng musikere som behersker håndverket sitt til fingerspissene er ingredienser som gjør at «Mount Pleasure» utvilsomt er en av høstens sterkeste musikalske gledesspredere.

  Sikkert som banken
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer