Kultur & Underholdning

Singel og sulten?

Det beste med å bo alene er at du kan spise hva du vil, når du vil. Vi har gjort det enda enklere for deg, med noen enkle tips.

Publisert
Sist oppdatert
Av: Cecilie Klem Når det gjelder mat og singel-husholdninger, finnes det tre stadier, den elementare ABC, kan man si:A. Ostesmørbrød-stadiet. Repertoaret er utslitt når kjøledisken med pålegg på Rimi er tom. Man beveger seg kanskje fra tomatketsjup til tomatpuré, men så er det slutt. B. Pasta med tomatsaus-stadiet. Her nås tålegrensen fort uansett hva man prøver seg på. C. Oppdagelsen av et eller annet hermetisk produkt, for eksempel tunfisk i olje. Det blir raskt en spesialitet å kombinere innholdet med ferskere råvarer. Det er bare å gå på med full kraft og lage et utall salater og pastaretter. Med tunfisk.Ikke for å virke nedlatende, men har man spist seg gjennom disse tre stadiene, er man kommet et stykke på vei. Det er på tide å se framover. Enkelte kommer nemlig aldri lenger enn til et forstadium med litt ekstra høye smørbrød og stekt egg som variasjon. Restenspiser ute. Ikke at det er noe galt med høye smørbrød, speilegg og restaurantmåltider. Dessuten er det mange som har det helt fint med singel-mat-livet sitt. De lager sunn, spennende mat daglig, mens de småsynger og tenner store kandelabere. De synes det er flott å spise alene og trenger aldri stimuli som ettermiddagsaviser eller dårlige tv-serier.Alle som ikke har det sånn, kan lese videre.Det er tre grunnleggende regler for hvordan man skal klare å lage middag til seg selv på regelmessig basis:1. En viss struktur på matinnkjøp. Du bør sørge for å ha middagsaktige matvarer i skapet til enhver tid. Tomatbokser, hønsebuljong, matolje, hvitløk og pasta er for eksempel ting du alltid bør ha stående (til en dag du har glemt å gå i butikken).2. Tilstreb en viss hyppighet i matlagingen når du først har kommet i gang. Øvelse gjør som kjent mester, og jo flere ganger du har prøvd en oppskrift, desto bedre blir den. Opprett et slags standardrepertoar og varier ut fra det. Lær deg åtte-ti retter utenat. Det er nok til å få et variert kosthold.Når du har laget dem noen ganger, blir det enkelt å improvisere og forandre.3. Spis sakte! Å lage mat kjapt, er ikke noe problem. Det er når det kommer til fortæring, at tempoet bør roes. Mat som spises veldig fort, er aldri god, uansett hva du har hatt i den. Finn en rutine (eller flere) som gjør at du bruker normalt med tid på spisingen. Det vil gjøre det lettere å glede seg over resultatet og dermed lettere å bli motivert for gjentakelse dagen etter.For flere tips, sjekk ut oppskriftene for mat til singelhusholdninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer