Fattigdom og ferie

- Sist uke solgte jeg senga mi for å få råd til mat

Hvordan føles det å ikke kunne tilby barnet sitt en eneste aktivitet utenfor hjemmet i ferien? En alenemamma forteller om livet som fattig.

FATTIG I FERIEN: - Det vi får til er hyggelige gårturer i nærområdet, men nærområdet begynner å bli brukt opp etter mange år med det som eneste mulighet, skriver en KK-leser om livet som alenemor med minstesats å leve på. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB
FATTIG I FERIEN: - Det vi får til er hyggelige gårturer i nærområdet, men nærområdet begynner å bli brukt opp etter mange år med det som eneste mulighet, skriver en KK-leser om livet som alenemor med minstesats å leve på. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Vis mer
Publisert

- I dag er femte dagen av ni uker sommerferie fra skolen. Så langt har ikke sønnen min spurt om vi kan finne på noe, jeg vet det kommer, og jeg gruer meg.

I to år med Covid og nedstenging av samfunnet var det ikke snakk om utflukter. Det var en deilig hvilepause. Nå er landet åpnet igjen, og den lille pengesekken setter igjen en stopper for aktiviteter utenfor hjemmet i ferien.

Dette skriver en norsk alenemamma til KK. Hun ønsker å fortelle hvordan fattigdom føles, og om utenforskapen som følger med den. Særlig i ferier. KK kjenner kvinnens identitet, men har valgt å anonymisere innlegget av hensyn til barnet hennes.

Karensåret som ødela

- Det har ikke alltid vært sånn. Jeg har ikke alltid vært fattig. Jeg begynte å jobbe som 15-16-åring, og har alltid hatt full jobb som gjorde at ting var på stell - bil, fritidsaktiviteter, mulighet for en sydentur og så videre.

Så ble jeg syk, Først sykemelding, AAP (arbeidsavklaringspenger red. anm), og før jeg var ferdig avklart var årene på AAP brukt opp og jeg ble kastet ut i karensår i 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer