Iskrem

Sitron-is med mangofyll

Søt kondensert melk finner du bland bakeproduktene i mange dagligvarebutikker. Lag isen i god tid før den skal serveres.

Sitron-is med mangofyll
Publisert
Sist oppdatert

(6–8 porsjoner)

1 pk fryste mangobiter, ca. 225 g
2 sitroner
1 boks søtet kondensert melk, 397 g
5 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker

Tin mangoen. Finriv sitronen og sett til siden.

Press saften ut av halve sitronen.
Miks mangobiter, sitronsaften og 3 ss av den kondenserte melken til puré med en stavmikser.

Pisk resten av den kondenserte melken med kremfløte og vaniljesukker til en stiv krem. Rør i sitronskallet.

Hell røren i en rund kakeform, ca. 24 cm i diameter. Tilsett mangomiksen i små omganger og vend det inn til en tofarget is. Dekk formen godt til og frys isformen i minst 3 timer, men gjerne lenger.

Ta fram isen ca. 10 minutter før servering. Løsne fra formen og legg på serveringsfat.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer