Kultur & Underholdning

Sitronkrem

Dette er en deilig krem til for eksempel marengspaier, pavlovas, formkaker og ristet loff. Gir cirka 3 dl.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






3 sitroner
150 g smør
300 g sukker
3 egg

Skrubb sitronene godt, tørk dem og riv det gule fra skallet på den fineste siden på et rivjern. Press saften fra sitronene, og ha saft, skall, smør og sukker i en lite kjele, og varm opp slik at sukkeret smelter. Ta vekk fra platen. Knekk eggene i en bolle og bland de med en gaffel. Ta litt av den varme sukkervæsken og bland det inn i eggene. Hell alt tilbake i sukkerkjelen, rør godt med en treskje. Skru opp varmen igjen til middels og rør til blandingen blir tykk. Det er viktig at blandingen ikke koker, da vil den skille seg. Det tar en liten stund, og husk at blandingen tykner mer når det kjøler av. Avkjøl og ha sitronkremen
over på steriliserte glass. Blandingen holder flere uker i kjøleskap.

Sitronkrem
Sitronkrem Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer