Fugl

Sitronkylling med linsesalat

Her kan du gjerne lage urtesalsaen i forveien, den blir bare bedre av det.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud(Til 4 personer)saften fra 1 sitron0,5 dl olivenolje4 kyllingbryst med vinge og skinn,gjerne levichekyllinggodt salt og nykvernet pepperfersk spinatLinsesalat1 ts grovkornet sennep3 ss god olivenolje1 ss rødvinseddik215 g linser, gjerne puylinser1/2 rødløk1 ts hakket, fersk estragon1 ts hakket, fersk salvie1 ts hakket, fersk bladpersillegodt salt og nykvernet pepperUrtesalsa2 ss kapers2 ansjosfilet (ekte, fra glass i olje)3 vårløk3 ss hakket, fersk bladpersille2 ss hakket, fresk kjørvel eller estragon1/2 ts zest av sitron (finrevet sitronskall)3 ss god olivenolje1 ss sitronsaftnoen dråper rødvinseddikgodt salt og nykvernet pepperBegynn med kyllingen. Bland sitronsaft og olje. Legg brystene i en bolle og ha over sitronsaft-oljen. Mariner i cirka 1 time. Sett stekeovnen på 220°. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, legg dem med skinnsiden ned i en varm panne. Stek til de er gylne, snu og stek 1 minutt. Ha kyllingen over i en ildfast form og sett den inn i ovnen i 10–12 minutter.Ta ut fra ovnen og la hvile i 5 minutter før du skjærer filetene litt diagonalt i tre deler hver. Mens kyllingen steker, kan du lage linsesalaten. Bland sennep, olivenolje og eddik i en bolle. En ballongvisp er et supert instrument. Kok linsene etter anvisning på pakken. Halinsene i vinaigraitten sammen med finhakket rødløk, urter, salt og pepper. Når det gjelder urtesalsaen, hakker du alle ingrediensene godt og blander alt sammen. Før servering, skyll spinatbladene godt og legg på linsesalat. Kyllingen på linsene og urtene på toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer