(Til 4 personer)
saften fra 1 sitron
0,5 dl olivenolje
4 kyllingbryst med vinge og skinn,
gjerne levichekylling
godt salt og nykvernet pepper
fersk spinat
Linsesalat
1 ts grovkornet sennep
3 ss god olivenolje
1 ss rødvinseddik
215 g linser, gjerne puylinser
1/2 rødløk
1 ts hakket, fersk estragon
1 ts hakket, fersk salvie
1 ts hakket, fersk bladpersille
godt salt og nykvernet pepper
Urtesalsa
2 ss kapers
2 ansjosfilet (ekte, fra glass i olje)
3 vårløk
3 ss hakket, fersk bladpersille
2 ss hakket, fresk kjørvel eller estragon
1/2 ts zest av sitron (finrevet sitronskall)
3 ss god olivenolje
1 ss sitronsaft
noen dråper rødvinseddik
godt salt og nykvernet pepper
Begynn med kyllingen. Bland sitronsaft og olje. Legg brystene i en bolle og ha over sitronsaft-oljen. Mariner i cirka 1 time. Sett stekeovnen på 220°. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, legg dem med skinnsiden ned i en varm panne. Stek til de er gylne, snu og stek 1 minutt. Ha kyllingen over i en ildfast form og sett den inn i ovnen i 10–12 minutter.
Ta ut fra ovnen og la hvile i 5 minutter før du skjærer filetene litt diagonalt i tre deler hver. Mens kyllingen steker, kan du lage linsesalaten. Bland sennep, olivenolje og eddik i en bolle. En ballongvisp er et supert instrument. Kok linsene etter anvisning på pakken. Ha
linsene i vinaigraitten sammen med finhakket rødløk, urter, salt og pepper. Når det gjelder urtesalsaen, hakker du alle ingrediensene godt og blander alt sammen. Før servering, skyll spinatbladene godt og legg på linsesalat. Kyllingen på linsene og urtene på toppen.
