Kreft

Siw (44) kom i overgangs­alderen da hun var 35 år

Kreftbehandlingen endret kroppen hennes: - Det var nesten verre enn selve kreftdiagnosen.

PLAGET AV KREFT-ETTERVIRKNINGER: - Å komme tidlig i overgangsalderen var nesten verre enn selve kreftdiagnosen, sier Siw Kristin Gundersen Haugseth (44). Foto: Ellen Johanne Jarli
PLAGET AV KREFT-ETTERVIRKNINGER: - Å komme tidlig i overgangsalderen var nesten verre enn selve kreftdiagnosen, sier Siw Kristin Gundersen Haugseth (44). Foto: Ellen Johanne Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av en aggressiv form for livmorhalskreft måtte Siw Kristin Gundersen Haugseth ( i dag 44  år) få hele livmoren fjernet.  Det førte med seg mange kroppslige endringer. Kroppen kom i ubalanse, vekten gikk oppover og i tillegg slet hun med fatigue etter den tøffe kreftbehandlingen. Til slutt veide hun 40 kilo mer enn da hun ble syk.

- Det tøffeste var at jeg kom i overgangsalderen da jeg bare var 35 år gammel. Det var nesten verre enn selve kreftdiagnosen, sier Siw som er fra Sørum i Akershus.

LES OGSÅ: Derfor er det svært viktig at du tar regelmessige celleprøver

Blødninger var kreft

Det er ti år siden hun ble syk. Hun var nettopp ferdig med den hektiske småbarnsperioden. Barna hadde blitt 8 og 12 år, og endelig hadde hun litt tid for seg selv. Dessuten hadde hun akkurat funnet kjærligheten igjen, etter et tøft samlivsbrudd. Alt lå til rette for en fin tid.

De uregelmessige blødningene bortforklarte hun med stress og alt som skjedde i livet hennes. Men prøvene som legen tok, viste noe annet. Siw hadde nemlig en svært sjelden form for livmorhalskreft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer