Kultur & Underholdning

Sjefens bagetter

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(4 stykker)
50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ts salt
så mye hvetemel at det blir en tykk grøt/klissete deig.

Rør gjæren ut i fingervarmt vann og bland inn salt og mel. Hev den klissete røra i 1 time. Hell deigen ut på et veldig godt melet bord. Snitt den i 4 deler og vri emnene til 4 brød. Du skal altså ikke kna. Flytt forsiktig over på et bakebrett med bakepapir. Stek på høyeste temperatur i 15–17 minutter. Min ovn går ikke høyere enn 230°, og det ble bra. Min sjef sier bagettene blir best hvis de blir fryst og tint i ovnen. Jeg tok dem med til en middag hos
noen venner hvor de ble tint i ovnen. Supergode! Et annet tips er at hvis du hever deigen over natten, kan du gå ned til 5 g gjær. Denne oppskriften kan også være et utgangspunkt til mye annet spennende.

Sjefens bagetter
Sjefens bagetter Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer