Foto: Siren Lauvdal
(4 stykker)
50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 ts salt
så mye hvetemel at det blir en tykk grøt/klissete deig.
Rør gjæren ut i fingervarmt vann og bland inn salt og mel. Hev den klissete røra i 1 time. Hell deigen ut på et veldig godt melet bord. Snitt den i 4 deler og vri emnene til 4 brød. Du skal altså ikke kna. Flytt forsiktig over på et bakebrett med bakepapir. Stek på høyeste temperatur i 15–17 minutter. Min ovn går ikke høyere enn 230°, og det ble bra. Min sjef sier bagettene blir best hvis de blir fryst og tint i ovnen. Jeg tok dem med til en middag hos
noen venner hvor de ble tint i ovnen. Supergode! Et annet tips er at hvis du hever deigen over natten, kan du gå ned til 5 g gjær. Denne oppskriften kan også være et utgangspunkt til mye annet spennende.
