Bryllupsbilde:

Sjekk det bryllupsbildet!

Her er bildet som burde gjøre januar til den nye bryllupsmåneden!

BRYLLUPSBILDE: Fotografen påpeker at bildet er ekte og ærlig; etterbehandlet på vanlig vis, men ingenting er trukket fra eller lagt til.

FOTO: Kristine Ristesund/kr-foto.com
BRYLLUPSBILDE: Fotografen påpeker at bildet er ekte og ærlig; etterbehandlet på vanlig vis, men ingenting er trukket fra eller lagt til. FOTO: Kristine Ristesund/kr-foto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stort mer eksotisk blir det ikke: Vinter, snø og fjell så langt øyet kan se. Midt i front: Årets sprekeste brudepar - bak kamera: En hoppende glad bryllupsfotograf.

- Jeg har drømt om å ta dette bildet lenge, det eneste som manglet var et brudepar som var med på ideen min. Jeg skjønte fort at Maria og Bendic kunne være paret jeg hadde ventet på, det virket som de var akkurat så eventyrlystne som man må være, forteller fotograf Kristine Ristesund.

Hun har en master i motefoto fra London college of fashion, men jobber mest som bryllupsfotograf med eget firma i Bergen. Studioet har hun sagt opp; hun foretrekker å jobbe locationbasert og liker å jakte de eksepsjonelle bildene.

LES OGSÅ: Hvor mye skal du bruke på bryllupsgaven?

Var ikke mange minuttene de klarte uten boblejakke

Brudebildet med utsikt over byfjellene i Bergen ble tatt i midten av januar på Ulriken. Det største prosjektet var å komme seg opp dit, brudefølget sto i kø sammen med rundt femti blide bergensere iført turklær og langrennsski for å ta Ulriksbanen opp på toppen.

Selve fotograferingen gikk fort, kulden var bitende og det var ikke mange minuttene de klarte uten boblejakke.

- Jeg tror jeg skrek litt da dette bildet ble tatt, det kom i hvert fall et lite kvin. Jeg skjønte med en gang at bildet satt, og da var det bare å komme seg ned igjen. Det var så kaldt! Ler fotografen.

FOTOGRAFEN: - Jeg har drømt om å ta dette bildet lenge, det eneste som manglet var et brudepar som var med på ideen min, sier Kristine Ristesund. FOTO: Privat
FOTOGRAFEN: - Jeg har drømt om å ta dette bildet lenge, det eneste som manglet var et brudepar som var med på ideen min, sier Kristine Ristesund. FOTO: Privat Vis mer

Ja, og dessuten hadde hovedpersonene en vielse å rekke. Bildet ble tatt på forhånd, for å få med seg de få formiddagstimene med lys naturen tilbyr på denne tiden.

Det var sjeldent godt vær for å være 20.januar i Bergen, så alt lå til rette. Ingen regn, ingen tett snø som i dagene før, ingen tåke. Bortsett fra de tilfeldighetene man ikke rår med, var alt planlagt. Ristesund er med i flere facebookgrupper der bryllupsfotografer fra hele verden deler sine beste bilder, og trenden er klar: Moderne brudepar vil ut av studio.

- Jeg har hatt lyst til å gjøre noe typisk norsk. Og hva er vel norskere enn fjell og snø? spør fotografen.

LES OGSÅ: Selger hemmelige bryllupsbilder av Diana

- Flere lurte på om dette var noen god ide

Sesongen som bryllupsfotograf varer stort sett fra mai til oktober. Par som gifter seg midtvinters tenker som regel automatisk at bildene må tas innendørs, men Ristesund tenker annerledes: Utendørsbilder er tidløse. Med helgens brudepar var planen å ta bilder ute, uansett vær. Men hva tenkte de selv?

- Vi tenkte jo at det kunne bli spennende, men at vi kanskje burde ha en plan B, ler bruden.

- Vi hadde et par locations på blokken, men var enige om at Ulriken var utgangspunktet. Når det kom til stykket var køen så lang for å komme seg opp at vi ikke rakk så mye mer. Men det gjorde ingenting når vi fikk bilder som dette.

Alle som har giftet seg vet at et brudefølge tiltrekker seg mye oppmerksomhet og god stemning. Kommentarene i køen til Ulriksbanen var mange og positive. Og litt forundret:

- Flere lurte på om dette var noen god ide, ler bruden.

- De sto der med ski i hendene, jeg sto med hendene fulle av kjolestoff.

LES OGSÅ: - Derfor giftet jeg meg for tredje gang – med samme dama

En voksende mage

Noe av det ekstra kjolestoffet skyldes en voksende mage, som også er noe av grunnen til at det ble januarbryllup.

For da han fridde i høst og de oppdaget at de ventet barn i april, tenkte paret at de enten kunne gasse på eller vente i noen år. Og de ville jo gifte seg nå.

Resultatet ble en fotosession uten like, og et minne de vil ha på veggen for livet.

Da får det heller våge seg at både brud og brudgom ble litt forkjøla.

- Om det var verdt det? Ja, det synes jeg, ler hun.

LES OGSÅ: Nå skal ikke bryllupskaken se slik ut lenger

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer