Kreft:

Sjokkerer alle i tre nye videoer

- Det er jo ingen som hadde trodd at jeg skulle klare dette etter at jeg lå i koma, sier Christine Koht.

KREFT: Christine Koht overlevde kreften - og er tilbake i toppform. Dette bildet er tatt i anledning et KK-intervju i 2021. Foto: Astrid Waller
KREFT: Christine Koht overlevde kreften - og er tilbake i toppform. Dette bildet er tatt i anledning et KK-intervju i 2021. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Fem år har gått siden komiker Christine Koht fikk kreft med spredning i 2018, og var døden nær flere ganger.

Journalist Joachim Førsund fulgte henne tett den gangen, noe som resulterte i podkasten Koht vil leve.

Det var under lanseringen av den i 2019, de oppsiktsvekkende bildene av Koht dukket opp - som viste et helt annet menneske.

Forandringene skyldtes at hun ble behandlet med immunterapi, og som bivirkning av den behandlingen fikk hun en leverbetennelse - som måtte behandles med enorme mengder kortison.

I et intervju med KK samme år, fortalte komikeren at hun valgte å vise seg fram slik, for å slippe å grue seg til å møte folk igjen.

Da fortalte hun at hun trolig var den i verden som hadde fått størst kortisondoser lengst.

- Og så mye kortison gjør kroppen veldig rar, du får månefjes og svær mage, og ulvehunger. Det er ikke så gøy, uttalte Koht til KK den gangen.

Ursulten

Den enorme sulten hun fikk som en følge av kortisonbehandlingen, beskrev Koht slik, da hun var gjest i P3s podkast «The Kåss Furuseths» i sommer:

- Det går ikke an å beskrive den sulten. Jeg spiste 12 toast til frokost og var like sulten. Jeg var ursulten liksom. Og så spiste jeg kanskje to grøt, og var like sulten.

I et innlegg på instagram i sommer, fortalte Koht selv at hun veide 120 kilo etter kortisonbehandlingen - og at hun har klart å gå ned 45 kilo.

Siden ser det ut til at formen bare har vært stigende. I juli var hun igjen tilbake på scenen med eget show, «LIVSKRAFT - LATTER og LOVE.»

Komikeren - som etter eget sigende på instagram, trodde hun bare kom til å være i stand til å sykle en trehjuls handicapsykkel, har også delt flere videoer de siste månedene av seg selv i ulike aktiviteter - der hun nærmest spruter av energi.

Ingen som hadde trodd

I en av videoene tar hun sats og klatrer opp i et tre.

- Det er jo ingen som hadde trodd, da jeg lå i koma, at jeg skulle greie å klatre opp i et EPLETRE, skriver hun selv i innlegget.

En video viser komikeren i full sving med å danse kurdisk dans på stuegulvet.

I en annen løper opp trapper. Og i en av de siste videoene komikeren har delt i september, halser hun etter to hunder i bånd, mens hun prøver å plukke sopp i samme slengen.

I kommentarfeltet uttrykker mange sin beundring.

Sliter du ikke med fatigue? 😮😍 Sånn som vi andre kreftoverlevere gjør… skriver en, og fortsetter: Du virker så energisk❣️Herlig❣️ Jeg er helt stum av beundring!!

Hva DU har fått til etter sykdommen, er helt mirakuløst!!🙌❤️ Så frisk igjen - det gir håp for alle 👏👏👏

Vi i KK bøyer oss også i støvet, og slutter aldri å overraskes av hva vi mennesker kan gå videre fra.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer