Konfekt/snacks

Sjokolade-fristelser

28. oktober er sjokoladens dag. Benytt anledningen til å fryde ganen med noen deilige sjokoladefristelser.

Sjokolade-fristelser
Publisert
Sist oppdatertSjokoladens dag er kanskje ikke den merkedagen vi er mest oppmerksomme på her til lands, men enhver anledning til å snike seg til litt sjokoladegodt er en god anledning.

Passer du vekten? Bruk mørk sjokolade, med 70% kakao eller mer. Mørk sjokolade er ikke så søt som melkesjokolade, men tilfredsstiller sjokoladetrangen fortere, og har faktisk mange sunne næringsstoffer i seg som kroppen har godt av hvis du spiser moderate mengder. Smaken er rikere og dypere, og det klarer seg med lite.
 • Les mer om godene med sjokolade her

 • Hvert år spiser vi normenn 11,5 kilo sjokolade hver. Mer om sjokolade og denne ettertraktede søtsakens historie kan du finne på NRKs nettsider.

  Sjokoladetrøfler med konjakk

  3 ss kremfløte
  150 g mørk sjokolade i små biter
  2 ss konjakk
  Kakaopulver eller melis

  Varm opp fløten så den blir lunken. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Hell i fløten og rør kraftig. La blandingen avkjøles før du tilsetter konjakken, Vist blandingen med mixmaster eller i en foodprosessor, til den får en luftig konsistens. La den avkjøles i 20-30 minutter i kjøleskap.

  Bruk to teskjeer eller et melonkulejern, og lag små kuler av sjokoladen. Rull kulene i melis eller kakaopulver og legg dem på et fat. Hvis du vil, kan du også lage sjokoladetrekk av smeltet sjokolade tilsatt litt delfiafett. Du kan bruke samme sjokoladetype, eller en «kontrastsjokolade» - for eksempel hvit sjokolade.

  La trøflene stå i kjøleskapet til de skal serveres. Stikk gjerne en tannpirker eller cocktailpinne i trøflene, så slipper du (eller gjestene dine) å bli klissete på fingrene.

  Andre deilige oppskifter med sjokolade:
 • Lettvint sjokolademousse
 • Flytende sjokoladekake
 • Bananbrød med sjokolade
 • Mokkakrem
 • Sjokoladekjeks
 • Mandel i sjokoladefiken

 • Sjokolade-fristelser
  Sjokolade-fristelser
  Sjokolade-fristelser
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer