Sjokoladekake med appelsin, pinje- og pistasienøtter

Sjokoladekake

Sjokoladekake med appelsin, pinje- og pistasienøtter

Bak noe godt i helgen! Denne lekre kaken smaker friskt av appelsin.

Publisert
Sist oppdatert

(10 porsjoner)

Nam, nam! Denne lekre sjokoladekake er en sikker vinner på et hver kake- eller dessertbord. Du kan bytte pinje- og pistasienøtter ut med andre nøtter.

Ingredienser:
200 g smør
200 g mørk sjokolade
3 egg
330 g sukker
2 appelsiner
225 g hvetemel
40 g kakao
2 ts bakepulver
60 g hakkede pinjenøtter
100 g hakkede pistasienøtter
ca. ½ dl appelsinsaft

Pynt:
appelsinfileter
60 g pinjenøtter

1. Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk eggene luftig med sukkeret. Riv skallet av begge appelsinene og bland i eggedosisen.

2. Del appelsinene i fine fileter. (Unngå å få med skinnet på båtene, så skjær med en skarp kniv). Gjem saften som danner seg.

3. Sikt hvetemel, kakao og bakepulver sammen og vend det i den varme sjokolademassen.

4. Tilsett straks eggedosis, pinjekjerner og pistasienøtter. Rør inn litt appelsinsaft så deigen blir smidig.

5. Fyll deigen i en smurt form 24 cm i diameter. Fordel appelsinfiletene over deigen og trykk dem litt ned. Dryss med pinjer.

6. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180º i ca. 55 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Avkjøl og server kaken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer