Sjokoladekake med banan

Sjokoladekake

Sjokoladekake med banan

Saftigere blir det ikke - noe å bake til kaffen i dag?

Publisert
Sist oppdatert

(12 porsjoner)

Kaker med banan er populært. Banan gjør kakens saftig, og her er kaken smakt til med kardemomme og selvfølgelig sjokolade.

Ingredienser:
3 egg
200 g sukker
100 g smør
100 g mørk sjokolade
4 modne bananer
100 g hvetemel
50 g kakao
1 ts bakepulver
1 ss kardemomme

Glasur:
200 g melis
6 ss kakao
litt vann

Pynt:
100 g skåldede mandler

1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør smeltet sjokolade i eggedosisen. Mos bananer til en tykk grøt og bland dem i deigen.

2. Bland sammen mel, kakao, bakepulver og kardemomme og sikt det i deigen. Rør godt sammen til en glatt deig.

3. Fordel deigen i en bakepapirkledd langpanne 20 ganger 15 cm som er kledd med bakepapir.

4. Stek kaken midt i ovnen ved 180º i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

5. Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør den på kaken. Pynt med mandler, og skjær kaken i biter ved servering.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer