Dette er en skikkelig kosekake, som kan forberedes og oppbevares i kjøleskap. Mandelbunnene kan fryses. Server kaken med pisket krem.
(12 biter)
Bunn:
150 g skåldede mandler
4 eggehviter
2 dl sukker
1 ss kakao
Karamellkrem:
2 dl kremfløte
1 dl sukker
½ dl sirup
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Pynt:
nektariner
rips
1. Kjør mandlene i en mikser til mandelmel. Pisk eggehviter til stivt skum. Tilsett sukker litt i gangen under pisking. Bland mandler med kakao og vend inn marengsen.
2. Fordel røren i en smurt form på 24 cm i diameter.
3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175˚ i ca. 40 minutter.
4. Lag kremen. Bland alle ingrediensene unntatt vaniljesukkeret i en vid kjele. La det koke til det begynner å tykne litt i 15–20 minutter. Tilsett vaniljesukker og la det avkjøles.
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKO5. Fordel kremen over kaken. Avkjøl i kjøleskapet.
6. Pynt kaken med nektariner i båter og klaser med rips. Server med pisket krem.