Sjokoladekake

Sjokoladekake med karamellkrem

Publisert

Dette er en skikkelig kosekake, som kan forberedes og oppbevares i kjøleskap. Mandelbunnene kan fryses. Server kaken med pisket krem.

(12 biter)

Bunn:
150 g skåldede mandler
4 eggehviter
2 dl sukker
1 ss kakao

Karamellkrem:
2 dl kremfløte
1 dl sukker
½ dl sirup
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker

Pynt:
nektariner
rips

1. Kjør mandlene i en mikser til mandelmel. Pisk eggehviter til stivt skum. Tilsett sukker litt i gangen under pisking. Bland mandler med kakao og vend inn marengsen.

2. Fordel røren i en smurt form på 24 cm i diameter.

3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175˚ i ca. 40 minutter.

4. Lag kremen. Bland alle ingrediensene unntatt vaniljesukkeret i en vid kjele. La det koke til det begynner å tykne litt i 15–20 minutter. Tilsett vaniljesukker og la det avkjøles.

5. Fordel kremen over kaken. Avkjøl i kjøleskapet.

6. Pynt kaken med nektariner i båter og klaser med rips. Server med pisket krem.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer