(Til ti små og åtte store stykker)
4 eggeplommer
200 g sukker
200 g smør
200 g mørk sjokolade
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g kokos
2 ss kakao
2 dl matfløte
Glasur
10 g smør
200 g mørk sjokolade
50 g kokos
Pisk eggeplommer og sukker til hvit eggedosis. Smelt smør og sjokolade sammen over vannbad. La det avkjøle litt og rør det deretter i eggedosisen. Bland mel, bakepulver, kokos og kakao og rør det inn i deigen vekselvis med fløten.
Rør så varsomt som mulig så ikke all luften går ut av eggedosisen. Smør en 25 cm form og dryss med mel. Hell deigen i formen og stek den i ovn på 180 grader i 45 minutter. La kaken kjøle av i formen.
Glasur
Smelt sjokolade og smør over vannbad. Rør godt. Fordel glasuren utover en avkjølt
kake og dryss med kokos over. Kaken holder seg godt i flere dager.
