Sjokoladekake med lakriskrem

Sjokoladekake

Sjokoladekake med lakriskrem

Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i smaken av lakris, kan du gjerne lage en glasur med lakris som passer sammen med sjokoladen. Lakrispulver får du i hobbybutikker.

(ca. 10 biter)

Bunn:
200 g sjokolade, mørk
150 g smør, mykt
 200 g sukker, gjerne brunt
5 egg
100 g hvetemel
1 ts bakepulver

Lakriskrem:
3 dl kremfløte
50 g melis
3 ts lakrispulver
5 ss syltetøy, gjerne solbær

Glasur:
200 g sjokolade, mørk
1 ss sirup

1. Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Visp smør og sukker lett og luftig.

2. Del eggene i eggeplomme og hvite, spar hvitene. Tilsett plommene i smørkremen, én om gangen. Bland mel og bakepulver og sikt det i blandingen. Rør inn den avkjølte sjokoladen.

3. Visp hvitene stive og vend dem forsiktig i deigen. Fordel deigen i en form, 20 cm i diameter.

4. Stek kaken ved 180° i 20–25 minutter. Prøv med en kakepinne om den er ferdig stekt, ingen ting skal henge fast på pinnen. Avkjøl på rist.

5. Lag lakriskremen. Visp fløten sammen med melisen. Vend i lakrispulveret og smak til. Smør syltetøy og lakriskrem på den ene kakebunnen og legg den andre oppå.

6. Smelt alle ingrediensene over vannbad til glasuren. Rør til det er blitt en smidig krem. Hell blandingen over i en bolle og sett kjølig. Rør i kremen hvert 5. minutt til den er smørbar. Fordel den over kaken. Pynt med sølv­kuler og friske bær.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer