Dessert

Sjokoladekake Nemesis

I 1987 åpnet River Café i London. Jamie Oliver gikk i lære hos de visstnok svært så strikte damene Rose Gray og Ruth Rogers. Denne oppskriften har jeg stjålet fra dem, og de er nok ikke så strenge som ryktene sier. Til det lager de altfor god sjokoladekake. Jeg har tatt meg den frihet å supplere med glasur og rips.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie KlemFoto: Wenche Hoel-Knai(Til 6 personer)5 egg300 g sukker1 1/4 dl vann350 g sjokolade (70 prosent)225 g mykt usaltet smørVisp eggene med en tredjedel av sukkeret til stiv, lysegul eggedosis. Det tar cirka 10 minutter med en vanlig miksmaster. Varm opp vannet og resten av sukkeret og rør til sukkeret er løst helt opp. Kok til laken er litt tynnere enn sirup. Brekk sjokoladen i biter og ha den i den varme sirupen sammen med smøret. Rør til alt er blandet og ta kjelen av platen. Avkjøl og hell den lunkne blandingen i eggedosisen. Bland forsiktig med en slikkepott til alt er blandet. Hell massen i en springform kledd med bakepapir. Stek kaken ved 160 grader i cirka 40 minutter. Test om kaken er ferdig ved å trykke forsiktig mot midten av kaken. Er midten myk i cirka 10 centimeter i diameter og resten ganske fast, kan du ta den ut. Serveres med glasur og en liten kvist rips.Glasur:150 g smør3 dl melis1 ss sterk kaffe1 plate mørk sjokolade (helst 70 prosent)Smelt smøret og ha i sjokoladen i biter. La det smelte helt og tilsett melis og kaffe. Visp kraftig og tilsett mer melis om nødvendig for riktig konsistens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer