Dessert

Sjokoladekake Nemesis

I 1987 åpnet River Café i London. Jamie Oliver gikk i lære hos de visstnok svært så strikte damene Rose Gray og Ruth Rogers. Denne oppskriften har jeg stjålet fra dem, og de er nok ikke så strenge som ryktene sier. Til det lager de altfor god sjokoladekake. Jeg har tatt meg den frihet å supplere med glasur og rips.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Cecilie Klem
Foto: Wenche Hoel-Knai

(Til 6 personer)
5 egg
300 g sukker
1 1/4 dl vann
350 g sjokolade (70 prosent)
225 g mykt usaltet smør

Visp eggene med en tredjedel av sukkeret til stiv, lysegul eggedosis. Det tar cirka 10 minutter med en vanlig miksmaster. Varm opp vannet og resten av sukkeret og rør til sukkeret er løst helt opp. Kok til laken er litt tynnere enn sirup. Brekk sjokoladen i biter og ha den i den varme sirupen sammen med smøret. Rør til alt er blandet og ta kjelen av platen. Avkjøl og hell den lunkne blandingen i eggedosisen. Bland forsiktig med en slikkepott til alt er blandet. Hell massen i en springform kledd med bakepapir. Stek kaken ved 160 grader i cirka 40 minutter. Test om kaken er ferdig ved å trykke forsiktig mot midten av kaken. Er midten myk i cirka 10 centimeter i diameter og resten ganske fast, kan du ta den ut. Serveres med glasur og en liten kvist rips.

Glasur:
150 g smør
3 dl melis
1 ss sterk kaffe
1 plate mørk sjokolade (helst 70 prosent)

Smelt smøret og ha i sjokoladen i biter. La det smelte helt og tilsett melis og kaffe. Visp kraftig og tilsett mer melis om nødvendig for riktig konsistens.

Sjokoladekake Nemesis
Sjokoladekake Nemesis Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer