Kaker

Sjokoladekake

KK gir deg hemmeligheten bak en god sjokoladekake.

Publisert
Sist oppdatert


(6–8 porsjoner)
310 g mørk sjokolade (med 70 prosent kakao), i biter
185 g mørk sjokolade til glasur
10 store egg, skilt

Hemmeligheten bak kaken er å arbeide raskt når sjokoladen er smeltet, og å steke kaken ved høy varme. Da får du en fyldig kake, som ikke er overveldende mektig. Kle en springform, ca. 20 cm i diameter med bakepapir. Kragen langs kanten bør gå noen centimeter over kanten på formen. Forvarm ovnen til 250 grader.

Sett en stor, ren bolle over en kjele med småkokende vann, og pass på at bollen ikke berører vannet. Legg 310 g mørk sjokolade i bollen, og la den smelte. Rør ofte. Ha eggehvitene i en stor bolle, og pisk dem med en elektrisk håndmikser til de danner stive topper. Sett bollen med smeltet sjokolade på benken.

Pisk eggeplommene lett sammen, og rør dem forsiktig inn i sjokoladen. Tilsett et par spiseskjeer av eggehvitene og rør det forsiktig inn. Vend resten av eggehvitene forsiktig inn, til røren minner om en lett mousse. Ikke bland den for kraftig. Hell sjokoladerøren i formen, og stek den i nøyaktig 8 minutter.

Ta formen ut av ovnen, og avkjøl kaken i 30 minutter. Sett den deretter i kjøleskapet i 12 timer eller natten over. Ta kaken ut av kjøleskapet, og hvelv den ut på et stort fat eller et ark plastfolie på benken. Smelt den ekstra sjokoladen, og hell et tynt lag over kaken.

Sett kaken i kjøleskapet i 5 minutter. Ved servering dypper du en kniv i kokende vann og skjærer kaken i pene stykker.

Mange kvinners favoritt - sjokoladekaken.
Mange kvinners favoritt - sjokoladekaken. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer