Sjokoladekakedrøm

Sjokoladekake

Sjokoladekakedrøm

Prøv du også! Her er kaken som redaktør Ingrid Skogrand anbefaler i lederen denne uka.

Publisert
Sist oppdatert

(8-10 porsjoner)

Lekker kake med kanel- og sjokoladekrem og smak av bringebær.

Krem:
3,5 dl kremfløte
2 hele kanelstenger
125 g mørk sjokolade

Deig:
50 g smør
1 dl hvetemel
1 dl kakao
4 egg
150 g sukker
200 g bringebærsyltetøy

Glasur:
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
2 ss lønnesirup

Pynt:
Friske bringebær
 

Fremgangsmåte:
1. Lag kremen først. Ha 2,5 dl kremfløte i en kjele med knuste kanelstenger og gi det et forsiktig oppkok. Ta det av varmen og la det stå i 10 minutter. 

2. Hakk sjokoladen grovt og legg den i en bolle. Varm fløten opp igjen og sil den over sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen smelter. Sett kremen kaldt.

3. Smelt smøret og bruk litt av det til å smøre en form på 24 cm i diamenter.

4. Sikt mel og kakao sammen. Pisk egg luftige og pisk i sukkeret. Fortsett å piske i ca. 5 minutter til en myk krem.

5. Vend forsiktig i siktet mel, kakao og smeltet, avkjølt smør. Hell deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Prøv med en kakenål om kaken er ferdig stekt. Sett kaken på rist til avkjøling.

6. Pisk resten av fløten i den kalde sjokoladekremen og pisk det tykt og kremet med en håndmixer.

7. Press bringebærsyltetøyet gjennom en sil. Del den avkjølte kaken i to bunner og smør dem med syltetøy. Legg dem sammen med kremen og sett kaken kjølig.

8. Hakk sjokolade grovt. Kok opp fløte og sirup og ta kjelen av varmen.

9. Rør sjokolade i, og rør til glasuren er glatt. La den avkjøles til passende konsistens og smør den ut over kaken.

10. Sett kaken kjølig og pynt med friske bær.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer