Dessert

Sjokoladekjeks

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til ca 50 kjeks)
125 g usaltet smør
370 g brunt sukker
1 ts vaniljeessens
2 egg
60 g mørk sjokolade
0,8 dl melk
340 g mel
2 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
1/4 ts allehånde
85 g hakkede pecannøtter
melis

Pisk smør, sukker og vanilje hvitt i en food-processor. Ha i eggene, et om gangen. Smelt sjokolade, bland i melken og ha det i smørblandingen. Sikt inn mel, kakao, bakepulver,
allehånde og en klype salt. Bland godt. Ha i nøttene. Sett deigen i kjøleskapet i minst tre timer. Eventuelt over natten. Forvarm stekeovnen til 180°. Bruk en teskje til å ta
deig fra bollen med. Rull bollene i melis og legg dem på bakepapir. Pass på at de ikke ligger for nær hverandre på brettet. De vil nemlig sige utover i varmen. Stek i 20–25
minutter. Avkjøl på rist

Sjokoladekjeks
Sjokoladekjeks Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer