Foto: Siren Lauvdal
(Til ca 50 kjeks)
125 g usaltet smør
370 g brunt sukker
1 ts vaniljeessens
2 egg
60 g mørk sjokolade
0,8 dl melk
340 g mel
2 ss kakaopulver
2 ts bakepulver
1/4 ts allehånde
85 g hakkede pecannøtter
melis
Pisk smør, sukker og vanilje hvitt i en food-processor. Ha i eggene, et om gangen. Smelt sjokolade, bland i melken og ha det i smørblandingen. Sikt inn mel, kakao, bakepulver,
allehånde og en klype salt. Bland godt. Ha i nøttene. Sett deigen i kjøleskapet i minst tre timer. Eventuelt over natten. Forvarm stekeovnen til 180°. Bruk en teskje til å ta
deig fra bollen med. Rull bollene i melis og legg dem på bakepapir. Pass på at de ikke ligger for nær hverandre på brettet. De vil nemlig sige utover i varmen. Stek i 20–25
minutter. Avkjøl på rist
