Marengs

Sjokolademarengs

Dette er virkelig lekre sjokolademarengs av ypperste klasse. De skal være sprø og smelte i munnen.

(10-12 stk.)

◗ 100 g mørk sjokolade
◗ 3 eggehviter
◗ 1 ½ dl sukker

1. Sett ovnen på 125°. Del sjokoladen i mindre biter, og smelt den over vannbad. La den avkjøles.
2. Pisk eggehvitene med ½ dl av sukkeret til et fast hvitt skum.
3. Tilsett resten av sukkeret, og pisk til en enda fastere marengs. Den skal være «forsiktig» fast og blank.
4. Ringle sjokoladen i marengsen, men rør ikke om. Hvis du rører blir marengsene brune i stedet for lekkert melerte.
5. Legg bakepapir på en stekeplate. Sett marengser som topper på platen ved hjelp av to skjeer. Pass på å få med både marengs og sjokolade.
6. Stek marengsene midt i ovnen i 1 ½ time. La dem ligge på platen i romtemperatur natten over, så blir de riktig tørre og sprø. 

Tips
Det er viktig at du får en skikkelig luftig marengs, så pisk godt med en elektrisk pisker. Følg oppskriftene nøye når du baker marengs.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: