(Til 6 personer)
4 eggehviter
1 klype salt
1 ts maisenna
225 g sukker, gjerne brunt
1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
1 ss hvitvinseddik
25 g kakaopulver
1 boks kirsebær i sirup
1 boks vaniljekesam, ev.
bland halvparten med lett kesam
Sett stekeovnen på 140° og visp eggehvitene stive sammen med saltet. Litt etter litt, har du i sukkeret slik at marengsen blir skikkelig blank og flott. Tilsett vanilje, eddik og maisenna. Sikt inn kakaopulveret. På et bakepapir legger du på 12 klatter med marengs. Flat dem gjerne ut litt med skjeen. Stek i 45 minutter. Hvis du merker at de har en myk kjerne, er det flott. De blir best slik. Vær forsiktig når du tar marengsen av papiret og legger dem på en rist. I mellomtiden, sil av kirsebærene men ta vare på sirupen i boksen.
Den kan du helle i en liten kjele, kok opp og la det boble 7 minutter. Da blir den skikkelig sirup. Avkjøl. Bland kirsebærene med kesam og legg blandingen på 6 marengser. Sprinkle over med litt sirup, og legg på de siste 6 marengsene. Hvis sirupen er blitt for tykk, varm den bare litt opp. Server med en gang.
