Kultur

Skandaleforfatter beklager

James Frey lurte Oprah Winfrey og hundretusener av lesere med falske memoarer. Nå legger forfatteren seg flat.

Skandaleforfatter beklager
Publisert
Sist oppdatert
Vinterens store litterære skandale handler om amerikanske James Frey . Den amerikanske forfatteren har solgt hele 3,5 millioner eksemplarer av sin debut A Million Little Pieces.

Salget fikk solid drahjelp da talkshowdronningen Oprah Winfrey skrøt boken opp i skyene under et av sine program. Freys bok ble presentert som hans memoarer, og Frey hadde etter sigende opplevd både dopmisbruk, fengselsopphold og flukt fra politiet.

Da det viste seg at historiene for det meste var oppspinn, ble publikum rystet. Oprah Winfrey følte seg sveket.Etter voldsomt press har James Frey nå krøpet til korset.
- Jeg er svært lei meg dersom jeg har skuffet leserne. Boken er en kombinasjon av fakta om mitt liv, og enkelte overdrivelser. Jeg valgte å overdrive og å endre de faktiske hendelsene for å tjene bokens høyere formål, sier Frey ifølge The Guardian.

I alle nye opplag skal A Million Little Pieces ha et nytt forord av James Frey, hvor han redegjør for at bokens hendelser ikke er hentet utelukkende fra virkeligheten. Forlaget har også publisert beklagelsen på sitt nettsted.

Føler seg lurt: Oprah Winfrey. Foto: All Over Press
Føler seg lurt: Oprah Winfrey. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer