Demenskoret:

Skarpe Marianne var leder i skolen. Så fikk hun høre at hun ikke fungerte på jobb lenger

- Neida, jeg er også sånn. Det er vanlig for oss som har ADHD, betrygget datteren.

DEMENSKORET: Det verste med alzheimer? - Å være til bry, mener Marianne Nordin (64). - Å ta de kampene som kommer etterhvert som moren ikke lenger kan kjøre bil eller bo hjemme, mener Elisabeth Nordin (35). Begge var nylig å se i Demenskoret, NRK´s store seersuksess. Foto: Monica Larsen.
DEMENSKORET: Det verste med alzheimer? - Å være til bry, mener Marianne Nordin (64). - Å ta de kampene som kommer etterhvert som moren ikke lenger kan kjøre bil eller bo hjemme, mener Elisabeth Nordin (35). Begge var nylig å se i Demenskoret, NRK´s store seersuksess. Foto: Monica Larsen. Vis mer
Publisert

I en sofa i Stavanger sitter mor og datter tett sammen, slik de gjerne gjør når de møtes, selv om så mye er annerledes mellom dem nå.

- Jeg ser for meg at når du ikke lenger kan kjøre bil eller bo hjemme … jeg gruer meg til å ta de kampene, sier Elisabeth.

Marianne retter seg umiddelbart opp i ryggen.

- Det er ikke du som skal bestemme hvor lenge jeg skal bo hjemme!

- Er det ikke jeg som skal bestemme det? sier Elisabeth, mens hun holder morens blikk, og minner om framtidsfullmakten de begge har skrevet under på.

Mariannes ansikt løser seg opp i et smil. Hun strekker hånden fram mot datteren, stryker henne ømt over kinnet.

- Men da skal du vite det, at om vi begynner å krangle, så er det ikke fordi jeg ikke elsker deg.

Kjempestress

Du har kanskje sett mor og datter i en av årets største tv-suksesser? Som en av femten sangglade med demens, ble Marianne valgt ut til å delta i NRK-serien Demenskoret.

Hun hadde bare hatt alzheimer-diagnosen i fire måneder da tilbudet kom, men nølte aldri med å takke ja.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.