Skattemeldingen

Skattetabben spesielt mange kvinner gjør

- Begge må gjøre endringer i skattemeldingen, sier økonomiekspert

SKATTEMELDINGEN: Høyere rentekostader gir større skattereduksjon. Renteutgiftene er allerede innrapportert av banken, men det er lurt å sjekke at beløpene stemmer. FOTO: NTB
SKATTEMELDINGEN: Høyere rentekostader gir større skattereduksjon. Renteutgiftene er allerede innrapportert av banken, men det er lurt å sjekke at beløpene stemmer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er som kjent en tid for alt, og nå er tiden for å gå på fradragsjakt i skattemeldingen.

Til alle som kan levere den elektronisk, kommer skattemeldingen i tidsrommet 14-31. mars. Fristen for å gjøre endringer er 2. mai.

KK har tidligere skrevet om hvordan nye regler gir enda flere rett til reisefradrag.

Et annet viktig fradrag du kan spare tusenlapper på å sjekke opp, er rentefradraget. De fleste fikk høyere rentekostnader i 2022 som følge av de store rentehoppene utover året.

Høyere rentekostader gir også større skattereduksjon. Renteutgiftene er allerede innrapportert av banken, men det er lurt å sjekke at beløpene stemmer.

Spesielt gjelder dette om du deler boliglån med en samboer eller ektefelle. Det er her mange kvinner går i baret.

Begge parter må endre i skattemeldingen

Det er på tide å kalle inn vår kvinne i pengenøden, spare - og forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand, KK´s faste økonomiekspert.

Hun starter med en liten historieleksjon.

- Deler man boliglån med en partner, er det kun én som kan stå som hovedlåntaker. Historisk sett har dette oftest vært mannen, ettersom han tjente mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer