I denne retten er det mange gode smaker, som er toppet med bacon og brødkrutonger.
(4 porsjoner)
300 g røkt skinke i skiver300 g små kvisttomater½ dl olivenoljeflaksalt1–2 ts revet sitronskall2 persillerøtterrapsolje til stekingsaltpepper1 løk1 syrlig eple
Saus:2 dl kremfløte2 ss finhakket gressløk eller vårløk150 g revet ost
Topping:2–3 dl brødkrutonger140 g bacon, sprøstekt
1. Sett ovnen på 175º.
2. Legg tomatene i en ildfast form og hell på olivenolje. Strø over flaksalt og revet sitronskall. La det stå i ovnen i ca. 30 minutter.
3. Skrell persillerøttene og skjær i tynne skiver. Stek dem myke i rapsolje. Strø på salt og pepper.
4. Skrell løken og skjær den i supertynne skiver. Del eplet i biter.
5. Legg skinkeskiver lagvis med persillerot, løk og eple i en smurt, ildfast form.
6. Rør sammen fløte og gressløk, eller vårløk, til fløten blir fyldig. Riv i osten, bland i sausen og la den smelte. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over skinke og grønnsaker i formen. Ta ut tomatene ut av ovnen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger