Kjøtt

Skinkemedaljonger med salvie og epler

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Til 4 personer)800 g skinkefiletsalt og nykvernet pepper2 ss olivenolje1 ss usaltet smør2 ss eplesidereddik1 stor løk1 stort eple3 ss frisk salvie1 dl kyllingbuljong1 ss grov sennepDel fileten(e) slik at du får åtte biter. Kok opp vann til kyllingbuljongen. Varm opp stekepanna på medium varme og ha i olje. Krydre kjøttet med salt og pepper og ha det i varm panne. Stek cirka 4 minutter, snu og stek til den andre siden har fått farge, cirka 3 minutter. Legg kjøttet på en tallerken og dekk til med sølvfolie. Ha skivet løk i pannen, krydre med salt og pepper. Sett ned varmen, slik at løken bare blir myk, ikke brun, cirka 6–8 minutter. Tilsett eddik og skrap bunnen. Ha alt sammen med kjøttet. Ha smør i pannen, sett opp varmen til medium og ha i skrelte, tynne eplebåter og hakket salvie. La det steke til gyllent, cirka 3 minutter. Tilsett buljong og sennep. La det koke til eplene er myke, cirka 2 minutter. Ha tilbake løken og eventuell saft fra kjøttet i pannen. La det putre til sausen tykner litt, cirka 2 minutter. Legg i kjøttet og gi det litt ekstra varme. Server med epler, løk og salat eller blomkålmos.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer