Kjøtt

Skinkemedaljonger med salvie og epler

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
800 g skinkefilet
salt og nykvernet pepper
2 ss olivenolje
1 ss usaltet smør
2 ss eplesidereddik
1 stor løk
1 stort eple
3 ss frisk salvie
1 dl kyllingbuljong
1 ss grov sennep

Del fileten(e) slik at du får åtte biter. Kok opp vann til kyllingbuljongen. Varm opp stekepanna på medium varme og ha i olje. Krydre kjøttet med salt og pepper og ha det i varm panne. Stek cirka 4 minutter, snu og stek til den andre siden har fått farge, cirka 3 minutter. Legg kjøttet på en tallerken og dekk til med sølvfolie. Ha skivet løk i pannen, krydre med salt og pepper. Sett ned varmen, slik at løken bare blir myk, ikke brun, cirka 6–8 minutter. Tilsett eddik og skrap bunnen. Ha alt sammen med kjøttet. Ha smør i pannen, sett opp varmen til medium og ha i skrelte, tynne eplebåter og hakket salvie. La det steke til gyllent, cirka 3 minutter. Tilsett buljong og sennep. La det koke til eplene er myke, cirka 2 minutter. Ha tilbake løken og eventuell saft fra kjøttet i pannen. La det putre til sausen tykner litt, cirka 2 minutter. Legg i kjøttet og gi det litt ekstra varme. Server med epler, løk og salat eller blomkålmos.

Skinkemedaljonger med salvie og eple
Skinkemedaljonger med salvie og eple Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer