Ingredienser

Skinkemignon

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen





(Til 4 personer)
1 skinkemignon, ca. 300 g
salt
nykvernet pepper
2 ts olje
1,5 dl grønnsakbuljong
1 liten bunt basilikum

Tomatkompott
2 rødløk i terninger
500 g hermetiske tomater
2 ss olivenolje
2 ss vineddik
2 ss sukker
1 ss hakket basilikum

Tilbehør
400 g ris
150 g spinatblader
50 g ristede pinjekjerner
godt brød

Tørk skinka og ha på salt og pepper. Varm opp olje i en panne på god varme og brun fileten på alle sider. Tilsett buljong og sett ned varmen. Stek kjøttet under lokk i 10 minutter på hver side. Ha i basilikumbladene de siste 5 minuttene. Ta kjøttet opp, kjør stekesjy og basilikum i en blender/food-processor og smak til med salt og pepper.

Tomatkompott:
Sautér løken et par minutter (det betyr at løken skal bli blank og myk). Ha i tomatene, sautér kort og tilsett eddik og sukker. La kompotten surre 5–6 minutter og smak til med mer eddik eller sukker. Hell den i en skål. Vend den varme risen med spinatblader, smak til med salt og pepper, dryss på pinjekjerner. Server kjøttet sammen med saus, kompott og godt brød.

Skinkemignon
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer