Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
1 skinkemignon, ca. 300 g
salt
nykvernet pepper
2 ts olje
1,5 dl grønnsakbuljong
1 liten bunt basilikum
Tomatkompott
2 rødløk i terninger
500 g hermetiske tomater
2 ss olivenolje
2 ss vineddik
2 ss sukker
1 ss hakket basilikum
Tilbehør
400 g ris
150 g spinatblader
50 g ristede pinjekjerner
godt brød
Tørk skinka og ha på salt og pepper. Varm opp olje i en panne på god varme og brun fileten på alle sider. Tilsett buljong og sett ned varmen. Stek kjøttet under lokk i 10 minutter på hver side. Ha i basilikumbladene de siste 5 minuttene. Ta kjøttet opp, kjør stekesjy og basilikum i en blender/food-processor og smak til med salt og pepper.
Tomatkompott:
Sautér løken et par minutter (det betyr at løken skal bli blank og myk). Ha i tomatene, sautér kort og tilsett eddik og sukker. La kompotten surre 5–6 minutter og smak til med mer eddik eller sukker. Hell den i en skål. Vend den varme risen med spinatblader, smak til med salt og pepper, dryss på pinjekjerner. Server kjøttet sammen med saus, kompott og godt brød.
