Ny studie:

Skjeggete menn bærer på flere bakterier enn hunder

Men ingen grunn til panikk selv om du deler seng med en skjeggete mann.

BAKTERIER i SKJEGG: Samtlige av mennenes skjegg som nylig ble testet hadde mer bakterier i seg enn hunden hadde i pelsen. FOTO: NTB Scanpix
BAKTERIER i SKJEGG: Samtlige av mennenes skjegg som nylig ble testet hadde mer bakterier i seg enn hunden hadde i pelsen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En forskergruppe i Sveits satte nylig i gang et prosjekt for å finne ut i hvor stor grad bakterier fra hunder smitter over til mennesker. Men etter kort tid ble vinklingen på undersøkelsen snudd, for etter hvert som de samlet inn resultater viste det seg at det ikke var hundene som bar på mest bakterier.

Testen ble tatt på 18 ulike menn i alderen 18-76 år - og samtlige av mennenes skjegg hadde flere bakterietyper i seg enn hunden har i pelsen. Omtrent halvparten av dem hadde mikroorganismer i seg som ble klassifiserte som potensielt helsefarlige.

Selv etter rengjøringen av bakteriescanneren fant de ut at bakterieinnholdet var betydelig lavere etter hundenes tur enn mennenes. Det skriver Dailymail.

Universitetslektor for Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved NTNU, Hanne Karlsen, mener derimot at det ikke er noen grunn til panikk på grunn av denne studien.

- Det er ingen overraskelse at det finnes bakterier i skjegg. Bakterier finnes på absolutt alle overflater, og i et skjeggete ansikt bidrar håret til at det blir mye overflate - hvert enkelt hårstrå. En glattbarbert kjake har mindre overflate og dermed mindre plass til bakterier, sier Karlsen.

IKKE FÅ PANIKK: Bakterieekspert sier det ikke er noen grunn til panikk for skjegg. FOTO: NTB Scanpix
IKKE FÅ PANIKK: Bakterieekspert sier det ikke er noen grunn til panikk for skjegg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hun mener likevel at det skal veldig mye til for at skjegget til en person skal være helsefarlig for ham selv eller oss andre - i tilfelle er denne personen så urenslig at ingen vil ha nærkontakt med han.

- Daglig vask med vanlig ansiktsvaskemiddel er det viktigste å tenke på, da er det ingen fare for verken den skjeggete eller de som kommer i mer eller mindre nærkontakt med han.

Hunden din ligner faktisk på deg

Når vi er inne på hund... Visste du at ifølge en ny undersøkelse, stemmer det at mange faktisk ligner på hunden sin?

Forskerne stilte 1681 hundeeiere en rekke spørsmål, og resultatet viser at utadvendte og sosiale mennesker oppga at hunden deres var sosial og utadvendt, mens engstelige mennesker oppga at hunden deres var engstelig.

- Vi påvirkes alltid av dem som er rundt oss. Så lenge jeg er i en relasjon med et annet menneske, så vil de påvirke meg. Det samme gjelder for dyr. Hunder er ikke så flinke med språk, men de er flinke på kroppsspråk. Dersom hunden merker at eieren er redd, vil de naturlig nok bli mer skeptiske selv også. Hunden påvirkes av eier og eier påvirkes av hunden, har Thomas Winther, som er familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, tidligere sagt til KK.

Ble du nysgjerrig? Les hele saken her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer