Helse & Livsstil

Skøyteheltens avsløringer

Snart kommer skøytetrener Peter Muellers selvbiografi i norsk utgave. Men allerede nå letter han på sløret i KKs papirutgave.

Skøyteheltens avsløringer
Publisert
Sist oppdatert
Peter Mueller er mannen som har sørget for at norske skøyteløpere endelig gjør det skarpt på glattisen igjen, publikum strømmer til mesterskapene og småunger står i autografkø. Ungene venter imidlertid ikke bare på Eskil Ervik og Håvard Bøkko – midt i viraken står en røykende krølltopp fra USA; Peter Mueller.

Strid og skilsmisse
- Jeg ofret min karriere og mitt liv for henne, sier Mueller om ekskona Marianne Timmer. En svært åpenhjertig Muller forteller om striden i det nederlandske skøytemiljøet da en forelsket Mueller hentet kona inn på landslaget. – Den største tabben var å ta Timmer inn på landslaget, sier Mueller til KK.

Dominerende far
I portrettet forteller Mueller videre at hans lederfilosofi er sterkt preget av en dominerende far som drev ham hardt helt fra sjuårsalderen.
- Han terroriserte meg, sier Mueller.

Som guttunge opplevde skøytetreneren at faren etterlot ham alene på et stevne i Minneapolis, fordi lille Peter ikke presterte bra nok.

- Jeg vil gjerne høre ”Ja, vi elsker” mange ganger i Torino. Men jeg kommer ikke til å reise fra utøverne hvis det ikke blir gullmedaljer, gliser Peter Mueller.

Les det svært åpenhjertige portrettet med Peter Mueller i denne ukens KK (nummer 5)– i salg fra mandag 30. januar.Skøyteheltens avsløringer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer