Kultur & Underholdning

Skriftanalyse

Her er noen typiske kjennetegn i tolkning av skrift.

Publisert
Sist oppdatert
● Høyrehellende skrift viser selvtillit, vennlighet og utadvendthet. Dette gjelder både høyre- og venstrehendte.● Loddrett skrift viser logikk og selvstendighet.● Venstrehelling kan tyde på en person som er lukket om tanker og følelser.● Lett pennetrykk kan bety evne til å lytte, empati og evne til samarbeid.● Hardt pennetrykk kan tolkes som energi og utholdenhet.● Sammenhengende skrift, altså små mellomrom mellom ordene, kan tyde på mindre evne til å lytte og jordnærhet.● Stort mellomrom mellom ordene viser ofte en person som er åpen for andres innspill.● Er undersonen din dominerende, altså med lange bunner på g-er, f-er og j-er, så skal du ha stor seksualdrift.● Er oversonen, der du skriver de høye h-er, f-er og k-er, mest framtredende, tyder det på at du er tenkende, intellektuell og kreativ.● Linjer som heller ned mot høyre, tyder på en person som er misfornøyd med livet eller deprimert.● Stigende linjer tyder på optimisme og spontanitet.● Underskriften din sier noe om egofølelsen. Hvis den er svært forskjellig fra resten av håndskriften din, sier den noe om spriket mellom hvordan du gjerne vil være og hvordan du virkelig er.Lang tradisjonGrafologiens historie går helt tilbake til 1622, da den italienske legen C. Baldo skrev en avhandling om håndskrift. Psykologisk forskning har ikke kunnet bekrefte noen stabile sammenhenger mellom trekk i håndskriften og bestemte personlighetsegenskaper. Grafologene har likevel oppnådd større troverdighet ved avsløring av blant annet falsknerier.(Kilde: Aschehoug og Gyldendals Store Norske leksikon)Vil du vite mer om håndskriftanalyse?Se http://psykologhjelp.pair.com eller kontakt spesialpsykolog Magne Olsen på grafologihjelp@ziplip.com, Jan T. Bull på http://home.chello.no/~janbull, eller besøk siden til den danske grafologiutdanningen: www.grafologi.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer