Skuespillerens enke fortviler etter Trump-uttalelse

- Etter at du ser personen du elsker høyest dø av denne sykdommen, ville du aldri sagt det som står i denne twitter-meldingen.

Skuespillerens enke fortviler etter Trump-uttalelse
Publisert

I starten av oktober ble det kjent at USAs president Donald Trump hadde testet positivt for koronaviruset.

Det er ingen hemmelighet at presidenten har hatt flere kontroversielle uttalelser når det kommer til pandemien vi befinner oss i. Han har blant annet kalt viruset for «det kinesiske viruset», samt forsøkt å gjøre det til et mindre problem enn det er.

Ikke bare har viruset hatt en stor innvirkning på økonomien til USA, men det har også drept over 200 000 amerikanere.

Blant dem er Lillyhammer-skuespilleren Nick Cordero. I april ble Cordero lagt inn på sykehuset og ble værende der i 95 dager. Kona hans Amanda Kloots brukte Instagram-kontoen sin til å oppdatere fans om ektemannens helsetilstand.

Det ble en tøff vår og sommer for ekteparet og deres lille sønn Elvis på ett år. Og det endte på verste tenkelige måte. I starten av juli måtte Kloots dele den forferdelige nyheten om at Nick Cordero hadde gått bort.

Etter 95 dager på sykehuset sto altså ikke livet til skuespilleren å redde. Det de først trodde var en lungebetennelse, var koronaviruset.

I tiden etterpå har Kloots fortsatt å oppdatere Instagram-kontoen sin med minner om ektemannen, tanker rundt den nye tilværelsen og søte bilder av sønnen Elvis.

Men denne uken valgte Kloots å dele noe helt annet. Etter at Trump forlot sykehuset la han nemlig ut en melding på Twitter hvor det sto følgende: «Jeg drar fra Walter Reed Medical Center klokken 18.30 i dag. Føler meg kjempebra! Ikke vær redd for Covid. Ikke la det dominere livet ditt. Under Trump-administrasjonen har vi utviklet noen gode medisiner og mye kunnskap. Jeg føler meg bedre enn jeg gjorde for 20 år siden!»

Det var mange som reagerte på denne meldingen, og det var flere som syntes den var spesielt upassende - deriblant Nick Corderos enke.

TRAGISK: Nick Cordero (t.v.) døde av koronaviruset i sommer. Foto: NTB
TRAGISK: Nick Cordero (t.v.) døde av koronaviruset i sommer. Foto: NTB Vis mer

«Til alle dere amerikanere som har mistet nære og kjære til dette viruset - jeg står med dere og holder hånden deres. Dessverre dominerte dette livene våre - gjorde det ikke? Det dominerte familien til Nick sitt livet og min families liv. Jeg antar vi «lot det» gjøre det akkurat som om det var vårt valg?? Dessverre er det ikke slik at alle er så heldige at de bare tilbringer to dager på sykehuset. Jeg gråt ved siden av ektemannen min i 95 dager og så hva COVID gjorde med personen jeg elsket. Det ER noe å være redd for. Etter at du ser personen du elsker høyest dø av denne sykdommen, ville du aldri sagt det som står i denne twitter-meldingen. Den viser ingen empati for livene tapt. Han skryter i stedet. Det er trist. Det er sårende. Det er skammelig.»

Innlegget til Amanda Kloots har blitt delt verden over og skapt masse reaksjoner. Hun lot seg også nylig intervjue av MSNBC om teksten hun skrev på Instagram.

I samme intervju får vi også se klipp fra talen til Trump etter at han er tilbake fra sykehuset. Han gjentar mye av det som står i Twitter-meldingen og det får Kloots til å reagere:

«(...) Han hadde muligheten til å være snill - til å vise medfølelse. Han hadde muligheten til å være en leder som viser et snev av empati, anstendighet og forståelse overfor folket», skriver Kloots før hun avslutter:

«(...) Ordene dine er skammelige og en dolk i hjertene til amerikanerne. Vær så snill å fortell meg hvordan dette gjør America great again?»

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer