TILFELDIG KJÆRLIGHET: Aina Moldskred (46) og Olav Krakset (46) møttes svært tilfeldig, ble kjærester og fikk vesle Marit. Foto: Terje Støylen/All Over Press Norway
TILFELDIG KJÆRLIGHET: Aina Moldskred (46) og Olav Krakset (46) møttes svært tilfeldig, ble kjærester og fikk vesle Marit. Foto: Terje Støylen/All Over Press NorwayVis mer

Kk-reportasje

Skulle bare låne et tau, vips så var de kjærester!

Så tilfeldig kan du møte mannen i ditt liv.

KK.NO: Ren tilfeldighet, et tau og en surrete hund, gjorde at Aina Moldskred (46) la igjen et helt spesielt brev i postkassa til en fremmed.

Hun hadde reist på hytta til foreldrene som ligger oppunder fjellet og med panoramautsikt over Stadthavet. Som billedkunstner skulle hun her finne ro og inspirasjon, male og gå turer.

Det var på en av sine daglige turer i det flotte landskapet, at det skjedde.

LES OGSÅ: Linn Stokke om sorgen som alltid vil være der

Den surrete hunden

På gåturen fikk hun en dag følge av en hund. Den sprang hit og dit, og etter hvert ble Aina engstelig for at den kunne bli truffet av bilene.

På tidligere turer har hun sett en gård med en hund — kan hende finnes det et tau der hun kan låne så hun får leid med seg hunden videre, til hun finner eierne?

Oppe ved huset er det ingen hjemme, bare enda en hund, som kommer bort for å hilse. Men innenfor fjøsdøren finner hun et grønt tau.

– Men jeg følte meg ukomfortabel med at naboene kanskje hadde sett at jeg hadde snoket rundt på gården, og ville gi beskjed om at jeg hadde vært der, sier Aina.

Og la igjen et lite brev der hun fortalte om hunden som ville gå tur med henne. Hun malte seg selv, et grønt tau med en knute på, hunden - og la det i postkassa.

LES OGSÅ: Kjærlighetshistorien du bare MÅ lese

Skulle bare låne et tau, vips så var de kjærester!

- Jeg ble veldig sjarmert

Eieren av gården, Olav Krakset (46), hadde aldri sett et slikt brev før.

Han kunne ikke hjelpe for at han syntes det var et merkelig påfunn, likevel kjente han at han var nysgjerrig. Hva slags dame var det som fant på slikt?

– Jeg ble veldig sjarmert. Hun trengte vel ikke levere tilbake en liten taustump. Og i alle fall ikke å ta seg bryet med både å male og skrive til meg, forteller Olav.

Han googlet henne for å finne ut mer. Leste at hun var kunstner. Fant ut at hun var en dame med mange jern i ilden. Selv var han ungkar, hadde sauer og drev et apotek i Måløy.

Han hadde i grunn gitt opp tanken på å stifte familie og syntes livet var helt ålreit. Han sendte henne en tekstmelding likevel.

Så ble det noen meldinger fram og tilbake. Aina ba ham opp til hytta. Etter hvert fant de ut at de delte mange av de samme verdiene. Natur. Dyr. Å være ute. De nære ting.

Og snart var de kjærester.

LES OGSÅ: Halvparten av single googler daten

BREVET: Ved en kjede av tilfeldigheter endte Aina Moldskred opp med å skrive dette brevet til en fremmed - et brev som skulle snu opp ned på livet slik hun kjente det.  Foto: Terje Støylen/All Over Press Norway
BREVET: Ved en kjede av tilfeldigheter endte Aina Moldskred opp med å skrive dette brevet til en fremmed - et brev som skulle snu opp ned på livet slik hun kjente det. Foto: Terje Støylen/All Over Press Norway Vis mer

Deler gårdslykken

I dag er de to blitt til … nesten 100! For Aina og Olav fikk ikke bare ett kjærlighetsbarn, vesle Marit, men gården har også hatt familieforøkelse og er blitt til en opplevelsesgård med dyr av alle slag.

Hit, til Hakallegarden, kommer tilreisende barnefamilier og får ta del i gårdslykken hver eneste helg og i ferier.

– Vi ser at gården betyr så mye for mange. Glade, lykkelige unger som leker med dyra som går fritt på tunet, sier Aina.

Verken hun eller Olav hadde forventet at livet skulle ta en slik vending på grunn av et lite brev. I havskorpa ikke langt unna der vi sitter, dukker plutselig hodet til en sel opp. Aina har aldri sett en sel her i strandkanten før. Hun smiler.

– Det er når du er åpen og ikke leter – det er da fantastiske ting skjer.

Denne reportasjen ble opprinnelig publisert i KK utgave nummer 48.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: