Kk

Slet med sjenanse og tvangstanker

Skuespiller Zahid Ali er usigelig takknemlig for at hans gamle skolefrøken så gullet i ham.

TAKKER LÆREREN: Som skolegutt kunne Zahid Ali fortelle sin skolefrøken Tora (86) alt - og fikk hjelp til å takle sjenanse og tvangstanker.  Foto: Astrid Waller
TAKKER LÆREREN: Som skolegutt kunne Zahid Ali fortelle sin skolefrøken Tora (86) alt - og fikk hjelp til å takle sjenanse og tvangstanker. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er over 20 år siden han så henne sist. Når KK fører elev og lærer fra Nordstrand barneskole sammen igjen, blir det et svært sterkt og rørende møte.

Slet med sjenanse og tvangstanker

Så hans evner


Det var Tora Mæhle (nå 86) som så at lille Zahid hadde kreative evner - og som fikk den svært sjenerte gutten opp på en scene for første gang.

Zahid Ali er i dag aktuell med tv-programmet Landsfareren på TV 3 - og er blitt kalt kanalens svar på NRKs Oddgeir Bruaset (Der ingen skulle tru at nokon kunne bu).

Les også: Gro Hammerseng: - Jeg var dritdårlig til å føde

Ali startet som stand up-komiker i 1999 og har medvirket i blant annet Nissene på låven (TVNorge). Han gjorde også suksess i programmet Rikets Røst (TV2) med Otto Jespersen i 2005.

- Det jeg lever av i dag - alt det har rot i Tora, sier Zahid Ali til KK.Som en mor

– Tora var nesten som en mor for meg. Tålmodig, fokusert og veldig snill, utdyper han.

I neste utgave av bladet KK som kommer i salg fredag, forteller han hvordan hennes kunnskap og omsorg hjalp ham til å løse opp tvangstankene han slet med.
Tidligere har han fortalt Her og Nå at rektor på hans første barneskole fryktet at han skulle havne i et gjengmiljø.

Flere kjendiser forteller i KK 41 om hvor avgjørende det var for dem at det fantes en lærer i deres barndom som virkelig så dem og trodde på dem.

Les også: Morten Harket: - Jeg har aldri trent

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer