PÅ RETT VEI: - Mitt største problem er at jeg mister selvtilliten når jeg begynner å like en mann, sier Cathrine Nilsen. Peder Kjøs hjalp henne i gang med datingen. Foto: Astrid Waller
PÅ RETT VEI: - Mitt største problem er at jeg mister selvtilliten når jeg begynner å like en mann, sier Cathrine Nilsen. Peder Kjøs hjalp henne i gang med datingen. Foto: Astrid Waller Vis mer

Historier

Slik blir du flinkere til å date

Se hvordan det gikk da KKs samlivsekspert ga Cathrine (39) sine tips for å lykkes.

Publisert

I anledning KKs 140 års jubileum har vi utvidet vår populære «Bli ny-serie» til å omfatte flere av livets områder - som samliv.

Cathrine Nilsen er en av dem som var tøff nok til å be om hjelp. Dette er noe av det hun skrev i brevet til KK:

«Jeg ønsker meg hjelp til å finne «mannen i mitt liv». Mitt største problem er at jeg mister selvtilliten når jeg begynner å like en mann. Jeg er veldig redd for ikke å bli likt, og ender som regel opp med dem som ikke er riktige for meg. Mitt lengste forhold varte i åtte år, det er seks år siden det ble slutt mellom oss. Etter dette har jeg hatt et par forhold som ikke ble til noe mer.»

«Jeg har så lyst til å date, flørte og kanskje møte noen, men tør liksom ikke. Først og fremst er problemet mitt å treffe noen som virker ok. Når jeg først gjør det, får jeg på en måte helt angst. Jeg klarer ikke helt å være meg selv, er livredd for å virke masete og ikke passe inn i hans verden. Og selv når forholdet ikke er bra, tviholder jeg på det og tenker at det sikkert blir bedre.»

LES OGSÅ: Ti tegn på at han er den rette

- Ikke mist deg selv

KKs sex og samlivsekspert, psykolog Peder Kjøs, tok oppgaven med å coache og følge opp Cathrine underveis. Han planla et løp der Cathrine kjapt skulle komme i gang med datingen – og øve seg på å være seg selv underveis.

– En ny date bør kanskje ha som eneste mål at du ikke mister deg selv. Det vil kreve at du har med deg bevisstheten om at hvis han ikke kan være glad i deg som du er, går ikke dette. Se på det som en øvelse. Du skal ikke omstrukturere hele deg, bare slutte å gjøre den samme tingen som ødelegger for deg. Gå på date med en gang, mens dette er ferskt!, oppfordrer Peder, og sender Cathrine ut i stevnemøteverdenen.

VIL LÆRE Å DATE: - Min drømmemann har glimt i øyet, bra humor, er snill, kjekk og raus, sier Cathrine Nilsen, som fikk hjelp av Peder Kjøs til å lære å date. Foto: Astrid Waller
VIL LÆRE Å DATE: - Min drømmemann har glimt i øyet, bra humor, er snill, kjekk og raus, sier Cathrine Nilsen, som fikk hjelp av Peder Kjøs til å lære å date. Foto: Astrid Waller Vis mer

Dette er Peders tips til Cathrine:

  • Vær deg selv fra starten av, vis dine sterke trekk, ikke tilpass deg den andre for å virke bedre.
  • Tenk «er han bra nok for meg?» i stedet for «er jeg bra nok for ham?»
  • Vær din egen støttespiller når du mister selvtilliten – «hold deg selv i hånden».
  • Se på datingen som en øvelse – ikke en eksamen – for å bevare roen og være deg selv.
  • Den neste utfordringen nå er å møte en som kan være den rette. Det er ikke så lett å styre, så her trengs en god blanding av tålmodighet og flaks.

 

LES OGSÅ: Kjærlighetshistorien du bare må lese

Kaffedater

Etter møtet med Peder har Cathrine vært på kaffedate med fire menn som hun har kommet i kontakt med via Facebook.

Og det har gått over all forventning.

– Som en bonus har jeg oppdaget at det er mange oppegående og flotte mannfolk der ute. En har jeg møtt igjen tre ganger på kaffe, piknik og middag. Veldig koselig, kanskje blir det til noe mer. Friskt i minnet har jeg hatt Peders ord om at det eneste jeg skal tenke på, er å være meg selv, og jeg føler at jeg har klart det! forteller Cathrine.

Og kanskje blir det mer.

– Den siste mannen har jeg nå møtt flere ganger, vi har det veldig fint sammen – så vil framtiden vise om det er liv laga, sier Cathrine.

Les mer og få flere tips i KK 26, som er i salg nå.

LES OGSÅ: Fang ham med kroppsspråk

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer